enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4445
EURO
34,7285
ALTIN
2.440,04
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
30°C
Hatay
30°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C

MMK PORT’TAN YENİ BİR REKORA İMZA

10.05.2021
310
A+
A-

MMK Grup tarafından yapılan açıklama, elleçlemede yeni bir rekora imza atıldığı bilgisi verilerek “Alanında En büyük rakibimiz kendimiziz. Türkiye’de özel sektöre hizmet veren en büyük liman olan MMK Port’ta, geçtiğimiz Nisan ayında tüm zamanların en fazla elleçleme rekorunu kırdık. 839.000 ton ile en fazla aylık tonaj olarak kayıtlara geçen operasyonlarımızda, 29 ayrı bir firmayla 13 farklı yük türü çalıştık, Türkiye’nin üreten sanayisinin güvenli limanı olduk. Türk ekonomisinin dünyaya açılan kapısı olmaktan gurur duyuyoruz” şeklinde paylaşım yapıldı.

Limanla ilgili bilgilerin de yer aldığı açıklamada şu ifadeler aktarıldı: “Türkiye özel sektörüne hizmet veren en büyük limanlardan biri olan MMK Port, 8 yanaşma rıhtımı bulunan MMK Metalurji Limanı, Adana, Hatay, Osmaniye, Gaziantep başta olmak üzere birçok sanayi bölgesinin ithalat ve ihracatında hizmet vermektedir. Liman rıhtımının uzunluğu 1800 metredir. Deniz derinliği 15 metreden fazladır. Bu sayede aynı anda 100.000 DWT’ye kadar 12 gemi rıhtıma yanaşabilmektedir. RORO tipi gemiler (yatay kargo elleçleme gemileri) için kullanılmaktadır. Lojistik açıdan değerlendirildiğinde, Türkiye’nin sanayi ve ticari hayatı için önemli bir konum olan İskenderun Körfezi’nde bulunan limanımız, Nisan ayında tüm zamanların fazla elleçleme yaparak kırdığı rekorla gurur duyduk.”

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.