enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4721
EURO
34,8697
ALTIN
2.432,37
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Yağmurlu
26°C
Hatay
26°C
Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Müftü ŞEKERCİ : “Sevgi dili her kapıyı açan anahtardır”

Müftü ŞEKERCİ : “Sevgi dili her kapıyı açan anahtardır”

İskenderun Müftüsü Osman Şekerci, bu günkü Cuma namazı öncesi verdiği vaazda, şiddet ve konuşma dili konularına değindi. Gelişen teknoloji ile birlikte insanların ‘eşya’ niteliğine bürünmeye başladığına dikkat çeken Müftü Şekerci, ” İslam dini asla ve asla şiddeti savunmaz. Dinimiz merhamet ve şefkat dinidir” dedi.

İyileşmesi çok zor olan yaranın ‘dil’ yarası olduğunu ifade eden Müftü Şekerci, “Ne yazık ki sevgi dilinden uzaklaşıyoruz. Hayat arkadaşımıza, evladımıza, yakınlarımıza saygı ve sevgimizi kaybediyoruz. Halbuki ağzımızdan çıkacak, sevgi ve muhabbet içeren bir kelime hem bizi, hem de çevremizi çok mutlu edecektir. Eşimize hitap ederken “gülüm” “canım” desek ne güzel olur değil mi? Hata yaptığımızda özür dilemekten imtina ediyoruz. Oysa özür dilemek, acizlik değil gönül kazanmaktır. Birbirimize güzel kelimeler sarf etmekten kaçınmayalım. Sevgi dili her daim her sorunu çözer” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.