enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4163
EURO
34,5678
ALTIN
2.384,74
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

Ne yapmaya çalışıyorsun DOĞAKA?

Ne yapmaya çalışıyorsun DOĞAKA?
01.06.2023
55
A+
A-

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, 6 Şubat saat 04.17’de gerçekleşen ilk depremde yıkılan Büyük Çarşı İşhanının yerine yapılan 98 prafabrik işyeri ihalesinin, Hatay dışında bir firmaya verilmesi tepkilere neden oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kırıkhan ziyaretinde yaptığı konuşmada; bölgede yapılacak tüm işlerin bölge esnafına verileceğini söylemesine rağmen, finansmanı DOĞAKA tarafından karşılanan toplamda 101 geçici işyeri işinin Ankara merkezli bir firmaya ihale edilmesi, Hatay’da bu işi yapan esnafları üzdü.

Depremde ailelerini, yakınlarını, evlerini ve işlerini kaybeden pek çok esnaf, bu ve buna benzer ihalelerin öncelikle bölge esnafına verilmesi gerektiğini ifade ederek, “Deprem vurdu yıkıldık. ayağa kalkmak için mücadele etmek istiyoruz, bu kez de öncelikle bölgemizi kalkındırması gereken DOĞAKA’dan darbe yiyoruz. kendi yaşadığımız şehirlerdeki işler başka illerdeki firmalara verilirse biz ne yapacağız? Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda desteklerini bekliyoruz” şeklinde konuştular.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.