enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
20°C
Hatay
20°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Açık
28°C

Ortadoğu Turizm Platformu Başkanı Hataylı hemşerimiz Hüseyin Kırk Suudi sermayesini Türkiye’ye taşıyor

Ortadoğu Turizm Platformu Başkanı Hataylı hemşerimiz Hüseyin Kırk  Suudi sermayesini Türkiye’ye taşıyor
10.01.2023
137
A+
A-

Kırk, Suudi sermayesini Türkiye’ye taşıyor. 4 Suudi kulübü Türkiye’de kamp yapacak Ortadoğu Turizm Platformu Başkanı Hataylı hemşerimiz Hüseyin Kırk, dünya futbolunun yeni yıldızı olma yolundaki Suudi Arabistan’ın 4 kulübünü Türkiye’ye getiriyor.

Uluslararası ilişkilerini kullanan Kırk, Cristiano Ronaldo’yu transfer eden, Lionel Messi’yi de gözüne kestiren Suudi Arabistan liginde mücadele eden 4 takım ile anlaşmaya vardığını açıkladı. Yaz aylarında futbol kulüplerinin en fazla kamp yaptığı ülkelerden olan Türkiye’ye gelecek olan Suudi takımlarıyla birlikte Suudi Arabistan ekonomisine yön veren kulüp sahipleri de Türkiye’ye gelecek. Dünyanın her bölgesinde önemli isimlerle güçlü işbirlikleri bulunan Kırk’ın girişimleri ile Türkiye Suudi ekonomisinin de yeni gözdesi olma yolunda.

KIRK: SUUDİ ARABİSTAN’DAN 4 TAKIMLA ANLAŞTIM 

Kırk, Türkiye’nin, milyar dolarlık Suudi takımlarına ev sahipliği yapmasının önemine vurgu yaptı. Al Nassr kulübünün yarım milyar dolar ile transfer ettiği dünyaca ünlü yıldız Cristiano Ronaldo’nun ardından Al Hilal takımının da 1 Milyar Dolar bedel ile bir diğer dünya yıldızı Lionel Messi’yi transfer etme girişiminde olmasının dünyanın gözlerini Suudi Arabistan’a çevirdiğini belirten Kırk, Suudi Arabistan’dan 4 takımın Türkiye’ye gelmesinin çok önemli bir dönüm noktası olacağını kaydetti.

Kırk, yaptığı açıklamada; “Suudi Arabistan Al Nasser futbol kulübü  Ronaldo’ya 2 5 yıllığına  500 milyon € verecek. Şimdi bunun altında kalmak istemeyen Suudi Arabistan ünlü takımı  Al Hilal futbol kulübü Messi’ye 1 milyar €uro teklif etmiş diyorlar. Peki neden? Körfez ülkelerinin en önemli ülkesi olan Suudi Arabistan  40 milyon nüfusa sahip ve ekonomik anlamda krallık ciddi para kazanıyor. Hac ve umre haricinde petrol ile finanse edilen Suudi Arabistan  krallığının Dünya genelinde trilyonlarca dolar yatırımları mevcut. Katar da yapılan Dünya kupasını  başta  BAE ve Suudi Arabistan yönetimi hazmedemedi. Prens Veliaht Muhammed bin Selman Al Nasser Futbol kulübüne destek olarak Suudi Arabistan’ın ünlü  kulübüne dünyanın en iyi futbolcusunu 50 milyon euro ya aldırdı. Katar da yapılan Dünya kupasını organizasyonu birden unutuldu derken yine Suudi Arabistan’ın ünlü takımı Al Hilal futbol kulübü Messi ye 1 milyar euro teklif etmeyi planlıyor.

KULÜPLERİMİZ KÖRFEZ SERMAYESİNE MUHTAÇ

Biz 2016 yılında Ortadoğu Turizm pazarında ilki başararak körfez ülkelerinden spor kulübü getirdik. Suudi Arabistan  Jeddah takımı Al ittihat fc  ile Bursa sporu bir dostluk maçında buruşturduk. Endüstriyel futbol sektörünü körfez sermayesi kalkındırırken körfez spor sermayesini ülkemize çekmeye çalıştık. Premier lig, Bundesliga, Laliga gibi ligleri ekonomik olarak forse eden körfez sermayesi ve kralların  yaklaşık 12 takımı bulunuyor. Trilyonlarca dolar spor ve futbol seviyesine yatıran körfez illerinin kralları ve zenginleri Katar’ın Dünya kupası organizasyonu sonrası kesenin ağzını açtığı ortada. Peki Türkiye’de Büyük kulüplerimiz can çekişirken neden bu sermayeye kapalılar dersiniz. Galatasaray’ı liselilerin ve Fransız lobisinin yönettiğini düşünürsek Trabzon’u siyasiler ayakta tutuyor. Devletin kaynanakları kullanılıyor. Beşiktaş ise İstanbul’un en değerli arazileri ve gayrimenkulünü kontrol edenler yönetiyor. Durum Fenebahçe’ye gelince KOÇ grubunun malesef başarısızlığa rağmen kulübü 5 yılda milyonlarca dolar  milyarlarca lira borçlandığı söyleniyor. Yani Türk futbolu körfez sermayesinden mahrum kalması dünya futbolunda gelişimimizi engelliyor. Biz körfez sermayesini Türk futboluna kazandırmak için mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.