enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5246
EURO
34,8680
ALTIN
2.443,79
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
29°C
Hatay
29°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Osmaniye Belediyesi tiyatro topluluğu kurdu

Osmaniye Belediyesi tiyatro topluluğu kurdu
24.12.2022
103
A+
A-

OSMANİYE BELEDİYESİ BÜNYESİNDE TİYATRO TOPLULUĞU KURULDU. BELEDİYE, ŞEHİRDE KÜLTÜREL CANLILIĞI ARTTIRMAK VE SOSYAL GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAMAK AMACIYLA OSMANİYE FİKİR SANAT TİYATROSU KULÜBÜ’NÜ HAYATA GEÇİRDİ.

Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezinde çalışmalara başlayan tiyatro grubu ilk sahneyi kurtuluş haftasında 7 Ocak Destanı adlı oyunu ile “Bir Ölür Bin Diriliriz” sloganıyla alacaklar. Öznur Gökşen Dinç ve Gül Hayat Demirci’nin kaleme aldığı, Öznur Gökşen Dinç’in yönetmeliğini yaptığı ‘Bir Ölür Bin Diriliriz’ tiyatro oyunu 18 sahneden oluşan 2 perdelik oyun ile tiyatro severler ile buluşacak. “Şehir tiyatroları olma yolunda önemli bir adım” Tiyatro topluluğunun çalışmalarına katılan Belediye Başkan Yardımcısı Hacer Burcu Yüceer, “Osmaniyemize kültürel anlamda ve sosyal açıdan önemli katkılar sağlayacağına inandığımız tiyatro topluluğunu kurarak hayata geçirdik. İnşallah devamını da getirerek kentimize şehir tiyatroları olma yolunda zemin oluşturarak çok önemli bir adım atmış oluruz. Osmaniye Belediyesi olarak özveriyle çalışmalarını yürüten tiyatro ekibinin her zaman destekçisi olacağız. İlk sahneyi kurtuluş haftası etkinliklerinde alacak. Ekibimiz belirli periyotlarla hazırladıkları çeşitli oyunlarla tiyatro severler için sahne almaya devam edecek. Katkı ve katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kütüphane ve edebiyat araştırmaları, tarihi araştırmalar ve yapılan yüz yüze görüşmeler sonucunda kaleme alınan oyun hakkında bilgi veren Yönetmen Öznur Gökşen Dinç ise şunları kaydetti: “Çukurova topraklarında geçen, 1920’li yılların yoklukla ve çetin geçen savaş mücadelelerinin anlatıldığı, Fransızların düzenli ordularına karşı çetelerin kazmayla kürekle savaştığı kadınların çocukların verdiği desteği ve çektiği çileleri anlatan, Rahime Hatun’u, Saim Bey’i, ve daha nice çete liderlerinin mücadelelerinin ele alındığı bir kurtuluş hikayesidir. Tiyatro topluluğumuzu kurarak hayata geçiren Osmaniye Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Bizlere sunulan bu imkan gençler için ve şehrimiz adına çok önemli. Tiyatro topluluğumuzun hayata geçmesindeki en önemli isim ve desteklerini esirgemeyen Sayın Belediye Başkanımız Kadir Kara’ya özellikle teşekkür ediyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.