enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
28°C
Hatay
28°C
Az Bulutlu
Pazartesi Yağmurlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Özgür Özel: “Hatay benim de şahsi meselemdir”

Özgür Özel: “Hatay benim de şahsi meselemdir”
13.11.2023
124
A+
A-

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kurultay öncesi verdiği sözü tuttu ve ilk ziyaretini Hatay’a yaptı. Hatay Havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, kurultay öncesi genel başkan seçilmesi durumunda ilk ziyaretini Hatay’a yapacağını söylediğini hatırlatarak , “Nasıl depremde Hatay’da gecikildiyse, deprem sonrasında yaraların sarılmasında Hatay hep birkaç adım geriden gidiyor. Hatay, gündemden düşürülüyor. Hatay’ı gündemde tutacağız. Hatay’ın demografisinin bozulmasına izin vermeyeceğiz. Hatay’ın özellikle tüm inançların birlikte yaşayabildiği özelliğinin korunmasına önem vereceğiz. Hatay’da birilerinin rant projelerine izin vermeyeceğiz. Hatay’ın Atatürk’ün emanetine yakışır şekilde yeniden imar edilmesi ve yeniden ayağa kaldırılması sürecini yakından takip edeceğiz” dedi.

Özel, Hatay’da ilk olarak CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti, ardından vatandaşlarla bir araya geldi.

“Yıkımın yüzde 44’ü Hatay’da yaşandı”

Depremlerde en çok yıkımın Hatay’da yaşandığını hatırlatan Özel, kentin gündemde kalması gerektiğini söyledi. Özel, “Yıkılan bina sayısı açısından karşılaştırdığınızda Hatay bu zararların yüzde 44’ünü gördü. Türkiye’de 100 bina yıkıldı, bunlardan 44 tanesi Hatay’da yıkıldı. Önceki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla milletvekillerimiz buraya geldi, nöbet tuttuk. Kendisi buraya defalarca geldi. Sevgili Seyit Torun, belediyelerden sorumluydu. Hatay’ın en önemli, en çok sahip çıkılması gereken, en büyük yıkım olduğunu hemen tespit etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilişkilendirdi ve daha ilk günden Ekrem Başkanımız kırmızı yeleğini geçirdi, ekiplerinin başında Hatay’a sahip çıktı. Lütfü başkan bu büyük acıya, travmaya rağmen görevinin başındaydı” dedi.

İlk günlerde büyük bir koordinasyonsuzluk yaşandığını söyleyen Özel, şöyle konuştu: “O süreçte tüm Türkiye’de geç kalındı ama Hatay’da çok geç kalındı. Şimdi enkazlar kalkıyor, 9 şehirde bitti, Hatay’da daha bitmedi. Bir görüşe göre yüzde 20’si duruyor. Bütün Türkiye’de söz verdikleri gibi 1 yılda evler yetişmeyecek ama Hatay’da durum kötü. 275 bin konut yapılması gerekiyor, 33 bin tanesinin ihalesi yapıldı, inşaata başlanan bunun çok daha azı. Yani, ihalesi yapılanların bitmeyeceği de ortada ama tut ki bitti, 1 sene sonunda 10 Hataylıdan 9’u yine sokakta.

“Konteyner kentlerde kalınıyor” deniyor, yağmur alıyor, sızdırıyor, birçok sorunu var konteynerlerin, insanlar kendileri onarmaya çalışıyor, kimi de bıkıyor çadır alıp mahalle arasına gidiyor. Mahalle arasındaki çadırlar konteyner istiyor, konteyner veren yok. Başvuru yapılınca yardım kesiliyor. Yani sorun çok Hatay’da. İl başkanım, ilçe başkanlarım dedi ki, “Hatay’ı unuttular, gündemden düştü Hatay.” O yüzden Hatay’ı gündemde tutmak lazım.

Türkiye’nin gündemi Hatay olmalı

Hatay’ı gündemde tutmak için benim söyleyeceğim birinci söz şu; Bu partinin 1’inci Genel Başkanı Hatay’ın sevdalısı, demiş ki ‘Hatay benim şahsi meselemdir’. Son Genel Başkan olarak diyorum ki bundan sonra Hatay benim şahsi meselemdir. Bundan sonra Hatay’ı Türkiye gündeminden düşürmelerine izin vermeyeceğim. Ana muhalefet lideri bir işi şahsi meselesi bellerse o kenti Türkiye’nin gündeminden düşürmeye kimsenin gücü yetmez. Milletvekillerimizi göndereceğiz, genel başkan yardımcılarımızı göndereceğiz, parti meclisi üyelerimizi göndereceğiz. Yaraların sarılması için ne gerekiyorsa takip edeceğiz. Deprem konutlarını takip edeceğiz. Önemli olan bir, hızlı yapmalılar ama hızlı yaparken alelacele dolgu alanlara değil sağlam zeminlere yapmalılar. Verilen sözleri tutmalılar. Seçime kadar idare edip seçimden sonra bu işin arkasından çekilmemeleri için mutlaka ve mutlaka bu işin takipçisi olacağız.

Sağlıkta, Allah rahmet eylesin, burada 60 doktor öldü, 5 doktor hala kayıp, 600’den fazla sağlık emekçisi hayatını kaybetti. Hastaneler perişan durumda ve bugün Hatay’da kalp krizlerine müdahale edilemediği için, yeterli teknik donanımlar olmadığı için ölümler yaşanıyor. Doğumda sorun var, gebelerde sorun var. Bunların hepsini sağlıktan sorumlu genel başkan yardımcımız, Sağlık Bakanını takip eden gölge kabinemizdeki doktorumuz Zeliha hanım çok yakından takip edecek. Yarın kendisine ilk talimatım Hatay’daki sağlık sorunlarını incelemek üzere hekim milletvekillerimizden bir heyet oluşturması olacak. Gelecekler burada çalışacaklar ve Hatay’a özgü bir raporu hızla yapıp hem Sağlık Bakanı’na sunacaklar hem tüm Türkiye kamuoyuna paylaşacaklar. Sonra da bizim üzerimize ne düşüyorsa biz de gereğini yapacağız.

Eğitimle ilgili sorunları, okullar ve öğrencilerin sorunlarını biliyorum. Buraya atanmayan öğretmenleri biliyorum, özel okul öğretmenlerinin işsizlik sorunlarını biliyorum, hepsini tek tek çalıştım. Hatay bundan sonra benim şahsi meselemdir. Birazdan grubumuzun her bir milletvekilinin geçen dönem maaşlarını bağışlamalarıyla oluşturduğumuz konteyner kentin açılışını yapacağız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.