enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
19°C
Hatay
19°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Açık
28°C

Polis, vicdanı olmayanların korkulu rüyasıdır

Polis, vicdanı olmayanların korkulu rüyasıdır
09.04.2024
38
A+
A-

Hatay Vali’si Mustafa Masatlı, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179. yılı münasebetiyle mesaj yayınladı. Vali Masatlı, mesajında şu görüşlere yer  verdi: “Bilgi, tecrübe, donanım ve dinamizmiyle bugün çok daha güçlü bir şekilde Devletimizin devamı ve milletimizin huzurunun sarsılmaz teminatı olan Türk Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 179. Yılı kutlu olsun. Güvenlik güçlerimizin çok önemli bir parçası olan Türk Polis Teşkilatımızın her bir mensubu, vatan olarak yurt tuttuğumuz bu toprakların ve Aziz Milletimizin huzur ve güvenliğinin sağlanması, kadim bir devlet olma kabiliyetiyle oluşturduğumuz güven ve istikrar ortamının korunmasındaki en büyük güvencedir.

Kahraman Polislerimiz; toplumumuzun vicdanında inşa edilen bu güvenceyi, illegal olaylar karşısında kararlı duruşları, adalet ve dürüstlük yolunda gösterdikleri üstün çaba, hukukun üstünlüğüne, insan hak ve özgürlüklerine duydukları saygı, demokrasinin sağlıklı bir şekilde işletilmesine bulundukları katkıyla demokratik toplum düzeninin devamını kendine ilke edinmiş bir ruhla sağlamaktadır. Bu bakımdan Polis Teşkilatımız, bizlere her daim güç verirken vatandaşlarımızın çekinmeden, korkmadan başvurabileceği bir güven ve huzur kapısı olmuştur.

179 yıllık bilgi ve tecrübesiyle, oluşturduğu derin hafızasıyla gücünü yasalardan ve halktan alan Şerefli Türk Polisimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır” sözünde belirttiği gibi toplumsal huzur ve istikrarımızın teminatı olmaya ilanihaye devam edecektir. Türk Polis Teşkilatımızın Her birimizin içinde fıtraten var olan iyiliği ve adaleti koruma arzusunun kurumsallaşmış somut bir ifadesi olduğu unutulmamalıdır. Asırların afeti 6 Şubat ve devamındaki depremlerde de hiçbir durum ve şartı gözetmeksizin insanımızın yardımına koşan Polisimizin kahramanlıklarına bizler ve tarih şahittir. Kadim Şehrimizi, polisimizin varlığından aldığımız güçle birlikte inşa edeceğimize inancımız tamdır.

Güçlü Polis Teşkilatımızla Türkiye Yüzyılımızda da vizyonumuz istikametindeki hedeflerimize, emin adımlarla yürüyeceğimizden hiç şüphesiz olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle başta Hatay İl Emniyet Müdürlüğümüzde görev yapan kıymetli personelimiz olmak üzere tüm Türk Polis Teşkilatımızın 179. Kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası’nı kutluyor; görevlerini icra ederken can veren Aziz Şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, Kahraman Gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Görevi başında bulunan tüm polislerimize ve ailelerine de sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.