enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
ALTIN
2.928,60
BIST
8.876,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
30°C
Hatay
30°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Çok Bulutlu
28°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C

Profesör Hatay’daki köy okullarına kütüphane kuruyor

Profesör Hatay’daki köy okullarına kütüphane kuruyor
15.04.2024
42
A+
A-

Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde görevli Prof. Dr. Süleyman Yılmaz ve üniversite öğrencileri, depremden etkilenen Hatay’ın 2 köy okuluna kütüphane kurmak için kampanya başlattı. Prof. Dr. Yılmaz, “Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yayladağı’ndaki 2 sınırdaki köyün ortaokulu belirlendi. Bu yıl yaklaşık 5 bin kitap hedefimiz var. Şu anda 3 bin 500 kitaba ulaştık. 5 bin kitaba ulaşınca öğrencilerimizle birlikte Hatay’a gidip teslim edeceğiz” dedi.

Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, fakültedeki çalışma kapsamında; üniversitede öğrenim gören öğretmen adaylarıyla birlikte 6 Şubat 2023 depremlerinden etkilenen Hatay’ın Yayladağı ilçesinde 2 köy okuluna kütüphane kurmayı hedeflediklerini anlattı. Aksaray Eğitim Fakültesi’nin topluma hizmet uygulamaları kapsamında, depremle birlikte akışı değiştirdiklerini ifade eden ve köy okullarının dezavantajlı olduğunu da belirten Prof. Dr. Yılmaz, “Kitaba erişmek, almak ve okumak noktasında dezavantajlı durumdalar. Bizim amacımız, onların ayaklarına kitapları götürerek, okuma kültürünü yaygınlaştırmak istiyoruz. Köy okullarında bu fırsatın sağlanmasını istiyorum. Okula gittiğimiz zaman köy okulundaki öğrencilerimiz bizi sevgiyle karşılıyor. Kitapları taşıyorlar. Raflara dizilmesi sırasında Aksaray’dan giden öğrencileri ilgiyle izliyorlar. Oradaki öğretmenimizin bu hususta bir misyon yüklenerek, özellikle Türkçe dersinde bir okuma saati oluşturulması ve bunun takibiyle, kütüphanedeki kitapların çocuklarımızın geleceğe dönük bilgisini, görgüsünü ve ‘Dünyada neler oluyor’u değerlendirmesini, olay ve olgulara bakış açısını büyük oranda değiştireceği kanaatindeyim. Biz, öğretmen yetiştiren bir kurumuz. Eğitim fakültesinin tanımlanmış bu dersiyle öğrencilerimize etrafındaki olaylara duyarlı, farkındalık duygusu geliştirilmesini sağlıyorum. Öğrencilerimiz böylece sahada güzel çalışmalar yapıyor” diye konuştu.

Prof. Dr. Yılmaz, bu yıl 40 öğrenciyle çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi: “20 öğrencimiz kampüs içindeki tüm fakülteleri ve bölümleri taradı. 20 öğrencim ise şehirde sokak sokak esnafımızı gezdi. Benim en çok sevindiğim olay ise Aksaray’da toplumsal projelere karşı müthiş bir destek var. Benim için çok büyük bir öneme sahip. Konunun deprem bölgesi ve oradakilerin de çocuklarımız olması bu çalışmayı daha da anlamlı duruma getiriyor. Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yayladağı’ndaki 2 tane sınırdaki köyün ortaokulu belirlendi. Bu yıl yaklaşık 5 bin kitap hedefimiz var. Şu anda 3 bin 500 kitaba ulaştık. 5 bin kitaba ulaşınca öğrencilerimizle birlikte Hatay’a gidip teslim edeceğiz.”

Kitaplar, farklı dünyalar

Öğrencilerden Fatma Dokumacı da “Fen Bilgisi 2’nci sınıf öğrencileri olarak arkadaşlarımızla birlikte üniversitedeki fakültelerde birimleri tek tek dolaştık. Bunun yanında şehir merkezinde dolaşarak 3 bin 500 kitap topladık. Hala daha toplamaya devam ediyoruz. Projemiz nisan sonuna kadar devam edecek. Amacımız Hatay’daki 2 köy ortaokulunda okuyan çocuklara bu kitapları ulaştırabilmek. Çünkü kitaplar, çok farklı dünyalar. Ufuk açıyorlar. Böyle bir proje bizim de okulumuza yapılsa bundan istifade etmek isterdim. Çok güzel olurdu. Süleyman hocamızın bu projeyi bizimle yapması ayrıca onur ve gurur verici bir durum. Projede olduğum için çok mutluluk duyuyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.