enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5571
EURO
34,8464
ALTIN
2.430,59
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
35°C
Hatay
35°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
32°C

Provokatörler birliğimizi bozamaz

Provokatörler birliğimizi bozamaz
29.06.2022
53
A+
A-

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, TBMM’de yaptığı basın toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Yayman açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “10 gün boyunca Hatay’daydım. Sokakta en çok konuşulan konu ekonomi ve asgari ücret. Kamuoyunda bu konuda beklenti var. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi vatandaşımızı zamlara, ekonomik sıkıntıya ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. Vatandaşımız bizi gördüğünde bizi başka partilere muhtaç etmeyin, çözerseniz siz çözersiniz şeklinde ifadeler kullanıyorlar. Nasıl ki bundan önceki sorunları çözdüysek bundan sonraki sorunları da çözeceğiz, Ağustos ayının ikinci yarısından itibaren de bu pahalılıktan bir nebze olsun kurtulacağız. 29 Haziran Hatay’ın anavatana katılışının yıldönümüdür. Hatay’ın o dönemki 40 milletvekilinin tamamının Türkiye’ye katılma kararı vermesi çok önemlidir. Sen, ben yok biz varız ruhu Hatay’ın anavatana katılmasını sağladı. O ruh bizim için rehberdir. Bugün de farklı görüşlere sahip olsak da tüm vekiller bu minvalde çalışıyoruz. Hatay’da AK Parti’nin çok yatırımı var. Hatay ile ilgili çok kişinin provokasyon içinde olduğunu görüyoruz. Hatay dinlerin barış içinde yaşadığı bir şehirdir. Hatay’ın birliğine uzanacak eller milletimiz ve devletimiz tarafından kırılacaktır. Suriye yönetiminin mütecaviz açıklamalarını kınıyoruz. Zafer Partisi Genel Başkanı’nın Hatay’a mayın döşeme isteğini kınıyorum. Hatay devlet iken vilayet olmayı kabul etmiş bir ildir.

Mülteciler üzerinden koparılan fırtına doğru değildir. Hatay’ı istila ettiler diyen HBB Başkanı’nın sözleri Abdurahman Melek’in, Abdulgani Türkmen’in kemiklerini sızlatmıştır. Hatay Türk’tür, Türk kalacaktır. Hatay ile ilgili hesap yapanlar Zeytindalı harekatına, barış pınarı harekatına, dünya savaş tarihine dönüp baksınlar ve Türk’ün şanlı destanlarını okusunlar. Bu vesileyle Hatay’ımızın anavatana katılmasını sağlayan aralarında Ermeni, Yahudi, Hristiyan, Sünni, Alevi, Türk, Arap, milletvekillerimizin olduğu 40 üyeyi şükranla anıyoruz. Onların “sen ben yok, biz varız” anlayışı takdire şayandır”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.