enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3918
EURO
35,1481
ALTIN
2.325,22
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C

PSİKOLOG UĞUR SEKÜÇOĞLU ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VERDİ

PSİKOLOG UĞUR SEKÜÇOĞLU ÖĞRENCİLERE MOTİVASYON VERDİ
A+
A-

Psikolog olarak başarısıyla adından sıkça söz ettiren Psikolog Uğur Seküçoğlu, sınavlara hazırlanan öğrencilere yönelik motivasyon semineri verdi.
Sevgi Psikoloji Psikolojik Danışmanlık Merkezi Kurucusu Psikolog Uğur Seküçoğlu, Arsuz Kaymakamlığı, Arsuz ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Arsuz Belediyesi ve Arsuz Özel Günışığı Koleji işbirliğiyle gerçekleştirilen seminerde, öğrencilere sınava hazırlık sürecinde ve sınavda yaşayabilecekleri olası kaygıyı ve bu durumla başa çıkma yöntemlerini anlattı.

‘KAYGI, BİZİ MOTİVE ETMEK İÇİN VARDIR’
Psikolog Seküçoğlu, “Günümüzde sınav kaygısı çığ gibi büyüyen bir problem, sınav kaygısıyla mücadele etmek için yapılması gereken ilk şey, kaygının nedenini bilmektir. Kaygı sınavla ilgili olumsuz düşüncelerde dolayı olabilir, aile baskısından dolayı olabilir ya da plansız ders çalışma alışkanlığından dolayı olabilir. Nedeni belirledikten sonra hangi kaygı belirtilerini hissediyor buna bakmak önemli. Zihinsel belirtiler, ben başarısızım yapamam şeklindedir, davranışsal olarak kişi kaçma eğilimindedir, fiziksek olarak da özellikle sınavlardan önce yoğun baş ağrısı mide ağrısı karın ağrısı ellerde titreme gibi belirtiler hissedebilir. Kaygıyla mücadele için öncelikle kaygıyı kabul etmemiz gerekir. Çünkü kaygı bizi motive etmek için vardır, kaygısız bir hayat mümkün değildir bizim amacımız kaygıyı orta seviyede tutabilmektir. Bunun içinde düşünce ve davranış çalışmaları yapmamız gerekmektedir. Tek başımıza kaygıyla mücadele edemiyorsak bir uzmandan yardım almak gerekmektedir çünkü sınav kaygısı kişinin bilgisini sınav anında doğru kullanmasına engel olabilmektedir. Nasıl ki aileler çocuklarına başarılı olmaları için özel ders aldırıyorsa çocuğunun kaygı problemi varsa başarı için ruh sağlığını da desteklemelidir” ifadelerine yer verdi.

TEŞEKKÜR ETTİ
Psikolog Seküçoğlu son olarak, “Bugün ‘sınav kaygısı ve zaman yönetimi’ hakkında konuştuk. Arsuz Kaymakamlığı, Arsuz ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Arsuz Belediyesi ve Arsuz Günışığı Kolejine bu projede ki işbirlikleri için teşekkür ederim. Katılım sağlayan Arsuz bölgesindeki lise öğretmenlerimize ve Özel Günışığı Koleji müdürü Nadir Murt’a da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.