enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5561
EURO
34,8449
ALTIN
2.431,61
BIST
9.712,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
34°C
Hatay
34°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
29°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Az Bulutlu
33°C
Pazar Çok Bulutlu
31°C

RAHMET VE SAYGI İLE ANDIK

RAHMET VE SAYGI İLE ANDIK
03.03.2021
44
A+
A-

Hatay Devleti’nin ilk ve tek Cumhurbaşkanı olan Tayfur Sökmen ölümünün 41. yıldönümünde Hatay Valiliği tarafından düzenlenen törenle anıldı. Hatay Valiliği bahçesinde bulunan Atatürk ve Tayfur Sökmen’in büstüne Hatay Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu tarafından çelenk sunuldu. Ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Tayfur Sökmen ve tüm silah arkadaşları adına 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

İstiklal Marşının ardından açıklamalarda bulunan Hatay Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, “Kıvılcımı çakılan kurtuluş meşalesini, Hatay’ın dört bir yanına taşıyan Tayfur Sökmen ve silah arkadaşları bir avuç aydın insandır. Onların büyük iman ve gayretleri bu tarihi sözü bir müjde gibi anlayan Hatay halkının katılımıyla kurtuluş ateşi tüm Hatay’a yayılmış, Hatay’ı önce bağımsızlığa, sonrada ana vatana kavuşturmuştur. ‘Sen, ben yok. Biz varız’ diyen Tayfur Sökmen’in bu ideali, şu anda hataylıların birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşamasıyla vücut bulmuştur. Bu mücadelede hayatlarını kaybeden şehitlerimizi rahmetle yad ederken, başta bu zaferi barış ve dostluk yoluyla bize kazandıran büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bize Hatay’ı emanet eden Tayfur Sökmen’i rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Tayfur Sökmen’in torunu Mehmet Mursaloğlu da, “Tayfur Sökmen’in Hatay mücadelesinde en çok üzerinde durduğu ve kurtuluş yolu olarak gördüğü Hatay’da yaşayan bütün cemaatlerin birlik ve beraberlik içinde hataylılık anlayışını gerçekleştirmekti. 1938 yılında ‘Sen, ben yok. Biz varız’ sözünü söyleyen Tayfur Sökmen, bu anlayışı hem fikri hem de fiili birçok olayda göstermiş ve konuşmalarında bunu dile getirmiştir. Ölümünün 41. Yılında Tayfur Sökmen’e, silah arkadaşlarına ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.