enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3687
EURO
34,9670
ALTIN
2.325,46
BIST
9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
28°C
Hatay
28°C
Açık
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Restorandaki Yemek Sonrası Rahatsızlanan Ece Melisa’nın Ölümüne Suç Duyurusu

Restorandaki Yemek Sonrası Rahatsızlanan Ece Melisa’nın Ölümüne Suç Duyurusu
21.04.2022
46
A+
A-

İzmir’in Gaziemir ilçesindeki bir restoranda yedikleri yemek sonrası annesi ve kardeşiyle birlikte rahatsızlanan Ece Melisa Mercankaya’nın (6) kaldırıldığı hastanede 4 gün sonra yaşamını yitirmesi ile ilgili olarak Didim Devlet Hastanesi başhekim ve doktorları ile lokanta hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Mercankaya’nın annesi ve kardeşiyle yemekte karnıyarık yedikleri öğrenildi. Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz de, Ece Melisa Mercankaya’nın ölümüyle ilgili olarak Didim Devlet Hastanesi görevli personeli hakkında idari soruşturma başlatıldığını bildirdi Hollanda’da yaşayan ve tatil için Aydın’ın Didim ilçesindeki yazlık evlerine gelen Cihan ve Hasret Mercankaya çifti, geçen 13 Nisan’da İzmir’in Gaziemir ilçesindeki bir restoranda çocukları Ece Melisa ve Ege (4) ile yemek yedi. Yemeğin ardından Mercankaya ailesi, Didim’e döndü. Bir süre sonra Hasret Mercankaya ve iki çocuğu rahatsızlandı. Didim Devlet Hastanesi’ne birkaç kez giden Hasret Mercankaya ve iki çocuğuna iddiaya göre bir teşhis konulamadı.Ece Melisa’nın 17 Nisan’da durumu ağırlaşınca aile fertleri bir kez daha aynı hastaneye gitti. Ece Melisa ile durumu daha iyi olan annesi Hasret Mercankaya Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne, Ege Mercankaya ise ertesi gün İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.

ECE MELİSA KURTARILAMADI
Tedavileri süren aileden Ece Melisa, doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Küçük kızın cansız bedeni, kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsi yapılmak üzere Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Adli Tıp Morgu’na gönderildi. Ege Mercankaya’nın tedavisi sürerken, annesi Hasret Mercankaya, bugün taburcu edildi. Öte yandan anne Hasret Mercankaya’ya olaydan 3 gün önce meme kanseri teşhisi konulduğu öğrenildi.

KIZLARININ TABUTUNA SARILIP BİRBİRLERİNİ TESELLİ ETTİLER
Hayatının baharında yaşamını yitiren Ece Melisa Mercankaya’nın cenazesi Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Morgundaki otopsinin ardından memleket olan Manisa’nın da toprağa verildi. Küçük Ece Melisa için Şehzadeler ilçesi Yusuf Sedat Altıntaş Camisi’nde öğlen cenaze töreni düzenlendi. Törende, gözyaşları sel oldu. Cenazede anne Hasret Mercankaya ve baba Cihan Mercankaya ayakta durmakta güçlük çekti. Kızlarının tabuta sarılarak ağlayan Hasret Mercankaya ve eşi Cihan Mercankaya birbirini teselli etti. Cihan Mercankaya’nın kızının tabutunu görüntüleyip, ‘canım kızım’ diyerek ağlaması yürekleri dağladı. Kılınan namazın ardından küçük Ece Melisa’nın cenazesi Kırtık Mezarlığı’na götürülüp, toprağa verildi. Öte yandan anne Hasret Mercankaya’ya olaydan 3 gün önce göğüs kanseri teşhisi konulduğu öğrenildi.

BABA OLAYI ANLATTI
Yaşananları anlatan acılı baba Cihan Mercankaya, “Gaziemir’deki bir alışveriş merkezindeki restoranda yemek yedik. Eşim ve çocuklarım, karnıyarık, köfte ve patates yedi. Ben karnıyarık yemedim. Bana bir şey olmadı. Başka da bir şey yemedik. Didim’e dönmek için yola çıktık. Söke yolundayken kızım oğlum ve eşim rahatsızlandı. Kusmaya başladılar” dedi.

Eşi ve çocuklarını Didim Devlet Hastanesi’ne götürdüğünü belirten Mercankaya, “Ancak her defasında bizi eve gönderdiler. 4’üncü defa acile gittiğimizde 17 Nisan Pazar günü bizi Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne sevk ettiler. Kızım, odada yoğun bakıma alındı, 12 saat sonra da öldü. Oğlum da aynı şekilde yoğun bakımda 35 saattir makinelere bağlı bir şekilde yaşıyor. Onu da sevk etmediler ben kendim hastaneden alıp Ege Üniversitesi’ne götürdüm. Taburcu ettiler çocuğumu, 2 saat sonra yoğun bakıma alındı” diye konuştu.

“KIZIMIN HİÇBİR RAHATSIZLIĞI YOKTU”
Didim Devlet Hastanesi’nden şikayetçi olduğunu belirten Mercankaya, şöyle devam etti:
“Eşime ilaç verdiler o kurtuldu. Çocuklarıma ilaç vermediler. 3 saat sonra bizi taburcu ettiler. Kızımı kurtarabilirlerdi. Arabamız vardı. Bizi yönlendirselerdi başka hastaneye giderdik. Bize ‘çocuğun iyi’ dendi ama çocuğum öldü. Kızım sapasağlamdı, hiçbir rahatsızlığı da yoktu.”

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK”
Torununu kaybetmenin acısını yaşayan Davut Ülgen ise, “Kızım Hasret Mercankaya, damadım ve iki torunumla bir restorana yemeğe gitmiş. Kızım ve iki torunum karnıyarık, damadım ise başka bir yemek yemiş. Ardından Didim’e eve döndüklerinde 3’ü rahatsızlanıp, kusmaya başlamış. Didim Devlet Hastanesi’ne bir günde 5 defa gitmelerine rağmen teşhis koyamadılar. Bize de bir bilgi vermediler. Torunum Ece Melisa’nın durumu çok ağırlaşınca başka hastaneye sevk ettiler. Hastanedeki doktorlar, ‘Bunların bir şeyi yok neden ikide bir getiriyorsunuz’ demiş. Zamanında başka hastaneye sevk etseler belki torunum kurtulacaktı. Diğer torunum ve kızımın tedavileri sürüyor” dedi.

Torununun ölümünde ihmal olduğunu düşündüklerini belirten Ülgen, “Bu nedenle Aydın Cumhuriyet Savcılığı’na Didim Devlet Hastanesi başhekim ve doktorları ile restoran hakkında suç duyurusunda bulunduk. Otopsi sonucuna göre hareket edeceğiz” dedi.

HASTANE PERSONELİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz de, Ece Melisa Mercankaya’nın ölümüyle ilgili olarak Didim Devlet Hastanesi görevli personeli hakkında idari soruşturma başlatıldığını bildirdi. Açıkgöz, incelemelerin tamamlanmasının ardından konuyla ilgili gerekli açıklamanın yapılacağını kaydetti.Öte yandan Mercankaya Ailesi’nin yemek yediği İzmir’in Gaziemir ilçesindeki bir alışveriş merkezi içerisinde bulunan restoranın yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapmadı

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.