enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5174
EURO
34,9042
ALTIN
2.439,46
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
29°C
Hatay
29°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
30°C
Pazar Çok Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
25°C

Reyhanlılı Acılı Ailelerin Sevinç Gözyaşları

Reyhanlılı Acılı Ailelerin Sevinç Gözyaşları
12.09.2018
14
A+
A-

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, 5’i çocuk 53 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının planlayıcısı Yusuf Nazik’in Suriye’de yakalanması acılı ailelere sevinç gözyaşı döktürdü.

Edinilen bilgiye göre, 2013 yılında Reyhanlı’nın kent merkezine bomba yüklü 2 araçla öğlen saatlerinde düzenlenen ve 5’i çocuk olmak üzere 53 kişinin hayatını kaybettiği saldırının planlayıcısı Yusuf Nazik, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Suriye’de yakalandı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin de desteğiyle güvenli yollardan Türkiye’ye getirilen Nazik’in yakalandığını duyan olayda hayatını kaybedenlerin yakınları Reyhanlı Şehitleri Derneği’ne koştu.

Burada bir araya gelen şehit aileleri, duygularını paylaştı ve Yusuf Nazik’i yakalayan MİT’e teşekkür etti.

“Kızımı gelinliği ile toprağa verdim”

Patlamada 29 yaşındaki kızını kaybeden Edibe Çalım, yaşadığı duygu yüklü anları İHA muhabirine anlattı. Çalım, “Bugün çok mutluyuz, çok rahatız yakalandı diye, yeniden evlatlarımızı toprağa vermiş gibiyiz. İçimiz kan ağlıyor ama bu haberi aldıktan sonra hem huzurlu olduk hem de mutlu olduk. Benim kızım da 53 şehitten biri, nur içinde yatsın biz de huzurluyuz. Allah razı olsun devletimizden ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan, bizim için yakalattırdı onu ve Türkiye’ye gönderiyor. Allah yüz bin kere razı olsun, kanımızı yerde bırakmadı. Ben kızımı 29 yaşında asla unutmadım, unutulmuyor. 9 günü vardı gelin olacaktı, ben kızımı gelinlikle toprağa verdim. Bunu hangi adalet kabul eder, hangi vicdan kabul eder, yalnız benim kızım değil 53 tane şehidimiz var. Ama biz bugün çok mutluyuz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.