enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
44,7486
EURO
52,8543
ALTIN
6.910,18
BIST
14.252,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
21°C
Hatay
21°C
Az Bulutlu
Çarşamba Çok Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
27°C
Cuma Hafif Yağmurlu
24°C
Cumartesi Yağmurlu
20°C

Veysel Cıncık

Gazetecilik mesleğinde 38. yıl. TİMBİR Danışma Kurulu ve AKİYAD Başkanı

Riskli bölgede vatandaşlardan “yetki izni “ isteniyor

24.08.2024
31

Antakya’da Kurtuluş caddesi dahil tarihi ve tescilli yapıların yer aldığı “Riskli bölge” de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından vatandaşlardan “yetki izni “ isteniyor. Ev sahiplerini tek tek ziyaret eden Bakanlığa bağlı Mimarlar, Bakanlığın bu evlerin projelerini ve evlerini yapmak ve yeniden mal sahibine iade etmek için yetki istiyor. Vatandaşlar bu yetki iznini vermekten çekiniyor.
Zira vatandaş bu çalışmadan habersiz. Konuyu daha fazla öğrenmek için İl Kültür ve turizm müdürlüğüne giden vatandaşlara “ Bu proje, Bakanlığın bir çalışması. Yurt dışından temin edilen fonlar aracılığıyla Riskli bölgede belirlenen bir ana lokasyon dahilindeki tescilli binaların projelerini yapmak, gerekli prosedürü tamamlamak, evlerinizi yapmak ve “ BEDELSİZ” olarak size geri vermek için yetki belgesi istiyoruz.. Bölge için belirlenmiş Mimarlarımız sizleri ziyaret edip konuyu anlatıyor. Bu bölge ve sizin için faydalı bir çalışmadır” deniyor . Bu aşamada vatandaşlar konuyla ilgili olarak valiliğin ve Bakanlığın vatandaşı bilgilendirmesini istiyor. Vatandaş gerekli izni verip vermemek konusunda endişe yaşıyor.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.