enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3239
EURO
34,8268
ALTIN
2.392,29
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
21°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Sağlık sektöründe Özbekistan ile iş birliği

Türkiye-Özbekistan Sağlık Bakanlıkları arasında 10 protokolü içeren 2024 – 2025 Eylem Planı törenle imzalandı.

Sağlık sektöründe Özbekistan ile iş birliği
16.08.2023
19
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Özbekistan’ın Semerkant şehrinde düzenlenen Türkiye-Özbekistan 2. Sağlık İş Forumu’na katıldı. Koca, Türkiye ve Özbekistan’da kamu ve özel sağlık sektöründe faaliyet gösteren yaklaşık 250 firmadan toplamda bin temsilcinin Semerkant’ta bir araya geldiğini belirterek, “İlaç, tıbbi malzeme ve cihaz, sağlık bilgi sistemleri, sağlık yatırımları ve hizmet alımları, özel hastaneler ve sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren sektör temsilcileri, ülkelerimiz arasında var olan sağlık pazar payının daha da ileriye taşınması için büyük bir çaba içerisinde olacaklar” dedi. Forumun açılışında konuşan Koca, dünyada yaşanan gelişmelerin, sağlık sektöründeki tedarik sürecinin ne kadar önemli olduğunu yakın zamanda üç büyük ders ile bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Koca, “Ülke sağlık sistemlerimizin her alanda güçlü olması, öngörülmeyen gelişmelerle başa çıkabilme kapasitemizi yakından etkilemektedir. Yeterli ve fonksiyonel sağlık tesisleri, kalifiye sağlık personeli, her vatandaşa eşit anlamda erişilebilir sağlık hizmet sunumu, sürdürülebilir tedarik zinciri ve tüm bunlarla birlikte yönetilebilir sağlık sistemi bizlerin bu zorlu sınavlardan en az hasarla çıkmamızı sağlayan başlıca bileşenlerdir” diye konuştu.

Koca, Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, kamu ve özel sağlık sektörünün koordinasyonu ile tüm bu bileşenleri tam bir uyum içerisinde harmanlayarak, yakın zamanda yaşanan zorlu süreçlerin yönetimini de başarıyla sürdürdüğünü ifade etti.

Bakan Koca, Türkiye ve Özbekistan arasında sağlık alanındaki ticari faaliyetler bir yandan devam ederken diğer yandan da sağlık sistemlerinin güçlendirilmesi amacıyla eğitim ve benzeri etkinliklerin sürdüğünü söyledi.

Koca, bu kapsamda geçen yıl eğitimi tamamlanan 75 Özbek sağlık personeline ek olarak, 20 Özbek hemşirenin de Bakanlığa bağlı Ankara Şehir Hastanesinde iki haftalık eğitimlerine devam ettiği bilgisini verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.