enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
28°C
Hatay
28°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Sahte Göz Ameliyatı Şebekesi Çökertildi!

İstanbul’da bazı göz hastanelerinin önünde ücretsiz göz tansiyonu ölçme bahanesiyle insanların kimlik bilgilerini alan daha sonra bu bilgilerle kişileri ameliyat olmuş gibi gösterip SGK’dan 63 milyon lira aldığı belirlenen ve aralarında doktorların da bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.

Sahte Göz Ameliyatı Şebekesi Çökertildi!
09.06.2023
99
A+
A-

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında göz hastanelerinde yaşanan usulsüzlükleri tespit etti. Yapılan çalışmalarda, bazı göz hastanelerinin, gerçekte yapılmamış ameliyatların SGK’dan ücretini talep ettiği ortaya çıktı.

Ekiplerin yaptığı araştırmaya göre, vatandaşların kimlik bilgileri, göz tansiyonu ölçme bahanesiyle ücretsiz olarak temin ediliyordu. Daha sonra doktor ve hastane yöneticileri, bu bilgileri kullanarak ilgili kişileri hastaneye göz ameliyatı olmuş gibi gösteriyorlardı. Ancak gerçekte bu ameliyatların yapılmadığı ortaya çıktı.

Şüphelilerin açtığı sahte ameliyat kayıtlarıyla oluşan masrafları SGK Başkanlığı’na fatura ettikleri belirlendi. Bu şekilde, kurumdan yaklaşık 63 milyon lira civarında ödeme aldıkları tespit edildi. Polis ekipleri, kamu zararına yol açan bu şüphelilerin tespiti için çalışmalara başladı.

Yapılan çalışmalar sonucunda, İstanbul merkezli 5 ilde toplamda 29 doktor ve 2 hastane yöneticisi olmak üzere 40 şüpheli belirlendi. Eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 28 şüpheli gözaltına alındı. Arama kararı bulunan 3 kişinin yurtdışında olduğu tespit edildi. Polis ekipleri, firari durumda olan 9 şüphelinin yakalanması için çalışmalarına devam etmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.