enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
34,0534
EURO
38,0712
ALTIN
2.826,83
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
29°C
Hatay
29°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Salgın hastalıkların sebebi şebeke suyu mu?

Salgın hastalıkların sebebi şebeke suyu mu?
10.09.2024
22
A+
A-

Son günlerde İskenderun genelinde özellikle cilt, göz ve kulak-burun-boğaz hastalıklarında salgın düzeyinde artış görülüyor. Hastalıkların mevsimsel mi yoksa, başta şebeke suyu olmak üzere kanalizasyon veya farklı nedenlerden mi kaynaklandığı tartışma konusu.

Kent genelinde Devlet hastanelerdeki cilt, göz ve kulak-burun-boğaz polikliniklerinde 2 veya üç ay sonraya gün verilebiliyor. Özel hastanelerde de durum pek farklı değil. Bu hastalıkların ani artış göstermesindeki sebep ise merak konusu. Vatandaşların şüphelendiği en büyük etken şebeke suyu. Çeşmeden akan suyun renk ve kokusunda zaman zaman değişiklikler olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, “Şehrin hemen her noktasında kanalizasyon suları yollara akıyor. Alt yapının çökmüş olduğu bariz bir şekilde ortada. Kanalizasyon sularının direkt teması nedeniyle bu hastalaklar artmış olabilir. Öte yandan kanalizasyon sularının şebeke suyuna karışmış olması da önemli bir etken. Temizlik için kullandığımız şebeke suyu mu hastalıkları arttırıyor? Yetkililerden bu konuda açıklama bekliyoruz” şeklinde konuştular.

Devlet hastanelerinde özellikle bu üç branşta uzman doktor eksikliği, tedavi olunmaması nedeniyle hastalıkların yayılmasına neden oluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.