enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
28°C
Hatay
28°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

SHD Çocukları güldürdü

SHD Çocukları güldürdü
26.08.2023
80
A+
A-

SHD İskenderun Temsilciliği tarafından İste kampüsünde açılan Yaz Okulu’nda çocuklar gönüllerince eğlendi ve öğrendi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan SHD İskenderun Temsilcisi Av.Bülent Akbay “Teması ‘Çocuklarımız gülsün diye… Yeniden Başlamalı’ olan etkinlik  dün saat 20;oo’de velilerin ve çocukların katıldığı müzik atölyesi ile nihayetlenirken, yaşadığımız deprem yaralarını sarmaya yönelik faaliyetlerin hayati önemde olduğunu gösterdi.” dedi

Akbay Açıklamasında şu görüşleri dile getirdi

“Depremin ilk günlerinden itibaren başlattığımız sosyal yardım çalışmaları ve hak mücadelesi İskenderun Teknik Üniversitesi merkez kampüsünde bulunan Koç-Sakarya-Konya-İgsaş konteyner yerleşkeleri arasında gerçekleştirdiğimiz yaz okulu etkinliğinin sonuna geldik.

Yaz okulu etkinliğinde elde ettiğimiz deneyimleri ve gelecekte gerçekleştirmeyi tasarladığımız projeleri kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz.

Unutmak Öldürür

İki haftalık Yaz Okulu etkinliği sırasında gözlemlediğimiz en önemli olgu yüzyılın felaketi olarak lanse edilen ve gerçekten de yetkililerin ağır ihmaliyle yüzyılın felaketine dönüşen depremin Hatay’da yaşayan bizler için tüm şiddetiyle devam ettiğidir. Depremin ilk günlerinde yaşadığımız sorunlara yenilerinin eklendiğini, sorunları çözmek üzere atılan adımların kaotik bir ortam yarattığını, deprem bölgesi dışında yaşayanların deprem yaralarını sarmak konusunda duyarlılıklarını yitirdiklerini ve yaşananları kanıksadıklarını üzülerek ifade ediyoruz.

Daha net bir vurguyla deprem de, depremzedeler de UNUTULDU.

Oysa “unutmak” öldürdü, öldürüyor ve öldürecek. Bu duyarsızlık ve sorumsuzluk en çok da çocuklarımızı etkiliyor. Oysa çocuklarımız geleceğimizdir. Umutlarımız ve parlak günler yaşamasını arzuladığımız rüyalarımızdır.

Çocuklara Kıymayın Efendiler

Yediden yetmişe yetkili yetkisiz herkesi, deprem bölgesinde yaşayan tüm çocuklara sahip çıkmaya çağırıyoruz. Çocuklarımız güvensiz ve sağlıksız bir ortamdalar. Şiddet sarmalı içinde, her bir açıdan ağır bir travmaya maruz kaldılar ve kalıyorlar. Çizdikleri resimlerde, söylediklerinde ve hatta sessizliklerinde büyüklere masal anlatmıyor yardım çığlıkları atıyorlar. Sevgiye, sağlıklı mekânlara, oyun alanlarına, ağacın gölgesine ve bilimsel bir akla ihtiyaçları var.

Ne yazık ki yöneticiler depremin ardından 6 ay geçmesine rağmen lağım kokmayan bir havayı teneffüs etmemizi sağlayamadı.  Su ve elektrik kesintileriyle kavurucu sıcaklarda depremde ağır yara alan bölge halkını salgının kucağına attılar. Okulların açılmasının yakınlaştığı bu günlerde temel görevlerini unuttular. Rant ilişkileri içinde boğuldular. İmkânsızlıklar içinde bulunan depremzedelerden bağış adı altında “kayıt parası” bile aldılar. Bu gerçekleri yaşadık ve yaşıyoruz. Kendinize gelin ve çocuklarımızın mutlulukla gülümsediği bir şehir inşa edilmesi için kolları sıvayın.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.