enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5882
EURO
34,7930
ALTIN
2.505,87
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
33°C

şiddete maruz kalan doktor diplomasını yırttı

şiddete maruz kalan doktor diplomasını yırttı
30.06.2022
32
A+
A-

Sağlık örgütleri, Viranşehir’de hasta yakını tarafından darp edilen sağlık emekçisi Şehmuş Baraş’a yapılan saldırıyı protesto etti. Baraş, saldırı sonrası yırttığı diplomasını Urfa İl Sağlık Müdürlüğü binasının önüne attı. Yeni Yaşam’daki habere göre Urfa İl Sağlık Müdürlüğü önünde gerçekleşen açıklamaya, saldırıya uğrayan Şehmus Baraş, Urfa Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Urfa Şubesi, Hekim Birliği Sendikası Urfa Temsilciliği, Urfa Aile Hekimleri Derneği, Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu ve Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası (HEKİMSEN) Urfa İl Temsilciliği, Tabip-Sen Urfa İl Temsilciliği, Sosyalist Emekçiler Partisi (SEP) Urfa İl Örgütü üyeleri, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Urfa İl Başkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Urfa İl Başkanlığı üyelerinin yanında çok sayıda sağlık emekçisi katıldı. Yaşanan saldırı ardından Urfa Tabip Odası ve sanal medyada hekim kurumlarının sahiplenmesi sonucu saldırganların tutuklandığını vurgulayan Baraş, “Dava sonuçlarını hepimiz biliyoruz. Tutuksuz yargılanmalarının sonucunda devlete, kamuya ödenen para cezalarına dönüşüyor. Devlet adına dayak yiyoruz, şiddet görüyoruz. Bu şahıslar da çarptırıldıkları para cezasını da devlete ödüyor. Tamamen devlet adına çalışıyoruz her zaman olduğu gibi” diye belirtti. Saldırı nedeniyle psikolojik travma yaşadığını kaydeden Baraş, adliyenin verdiği kararla büyük hüsrana uğradığını ifade etti. Baraş, “Bu ülkede hekimlik yapılamayacağını anlayıp hekimlik mesleğini bıraktığımı ifade ederek adliye önünde diplomamı yırttım, bununla da gurur duyuyorum. Diplomam canımdan daha önemli değil. Bu benim süresiz eylemimin başlangıcıdır. Diğer meslektaşlarıma da tavsiyemdir. Süresiz grev cümlesini kullandığınızda bir aktiflik göstererek bunu hayata geçirin. Gerekirse diplomanızı yırtın. Sözde kaldığını insanlar anladığı müddetçe hiçbir karşılık alamayacağız ve bu mesleği bu ülkede yapamayacağız” diye konuştu.

Ardından sağlık meslek örgütleri adına ortak açıklamayı okuyan Urfa Tabip Odası Başkanı Bulut Ezer, şunları söyledi: “Yoruma açık olan yasalar olduğu sürece bu uygulamalar böyle devam edecek gündem olmayan sağlıkta şiddet olayları cezasızlıkla sonuçlanacaktır. Aslında diplomasını yırtan sadece bir arkadaşımız değil. Bu ülkede görev yapan tüm meslektaşlarımız dün arkadaşımızla birlikte diplomasını yırtmıştır. Ama şunu çok iyi biliyoruz diplomasını yırtması gereken, mesleği bırakması gereken arkadaşımız veya bizler değiliz. Mesleği bırakması gereken adalet duygusunu yerle bir eden, dün tutuklama kararı vermeyenlerdir. Mesleğini bırakması gereken yıllardır talep ettiğimiz sağlıkta şiddet yasasını çıkarmayan milletvekilleridir. Mesleği bırakması gereken hiç bir sorunumuzu çözemeyen Sağlık Bakanıdır. Bırakıp gitmesi gereken 2003 yılında yürürlüğe koyduğu sağlıkta dönüşüm programı ile sağlığı bu hale getiren hükümetin kendisidir.” Sağlıkta yaşanan şiddetin benzerinin emniyette, adliyede, bir savcının odasında ve valilikte hiç yaşanmadığına dikkat çeken Ezer, “Çünkü buralarda yapılırsa ne olacağını hepimiz biliyoruz. Sağlık kurumlarında yaşandığında ise kimsenin ceza almadığı bir durumla karşı karşıyayız” diye belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.