enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
27,4991
EURO
28,8303
ALTIN
1.610,36
BIST
8.486,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Parçalı Bulutlu
29°C
Hatay
29°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
30°C
Cuma Parçalı Bulutlu
30°C
Cumartesi Açık
30°C

Sokak çeşmelerine dönüş

Sokak çeşmelerine dönüş
REKLAM ALANI
24.03.2023
A+
A-

Hatay’da, binaların enkazı nedeniyle kullanım suyu verilemeyen bölgeler için 459 sokak çeşmesi yapıldı. İstanbul, Ankara, Konya ve Antalya’dan gelen su ve kanalizasyon idaresi ekiplerince, moloz yığınları nedeniyle su verilemeyen bölgelere çeşmeler yerleştiriliyor. Hem enkaz alanlarında çalışanlar hem de depremzedeler, kullanma suyu için bu çeşmelerden faydalanıyor.

“Hatay’da su şebeke altyapısı büyük tahribata uğradı” Kentte su ve kanalizasyon çalışmalarından sorumlu koordinatör olarak görevlendirilen Amasya Valisi Mustafa Masatlı, tarihin en büyük felaketlerinden birinin yaşandığını söyledi.

Depremlerden en çok etkilenen illerin başında Hatay’ın geldiğini anlatan Masatlı, “Yaşanan büyük afet sonrasında Hatay’da su şebeke altyapısı büyük tahribata uğramış ve depremden etkilenen vatandaşlarımız su temininde ciddi sorunlar yaşamıştır” dedi. Vali Masatlı, hızlı müdahaleler sayesinde sorunların çözüme kavuşmaya başladığını vurguladı.

Enkaz alanlarının yoğun olduğu bölgeler için alternatif çalışmalar yürüttüklerini bildiren Masatlı, şunları kaydetti: “Vatandaşlarımızın temiz kullanım suyuna erişimlerini sağlamak bakımından farklı bir yöntem izleyerek, şehrimizin ana caddeleri ve sokaklarındaki enkaza yakın yaşam alanlarına sokak çeşmeleri yaptırmış bulunuyoruz. Sokak çeşmeleri geçmişten beri kültürümüzün bir parçasıdır. Enkaz alanlarından dolayı su veremediğimiz bölgelere şu an itibarıyla 459 çeşme yaptırdık. Halkımız çeşmeler vasıtasıyla kullanma suyuna erişim sağlamaktadır.” Masatlı ayrıca ilçelere verilen suların arıtma tesisinde arıtılıp klorlandıktan sonra şebekeye aktarıldığını sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.