enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3989
EURO
34,7712
ALTIN
2.435,80
BIST
9.997,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
27°C
Hatay
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Sözünü tutmadın Fatih Tosyalı

Sözünü tutmadın Fatih Tosyalı
10.10.2023
56
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi HBB Meclis üyesi Ali Mutlu, M. Fatih Tosyalı’nın seçim öncesi verdiği sözlerin hiç birini tutmadığını, İskenderun’un 4 yılını heba ettiğini söyledi. Mutlu, yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “31 Mart 2019 yılında yapılan seçimlerde İskenderun halkı daha fazla hizmet alacağı ümidiyle AKP’li M. Fatih Tosyalı’yı Belediye Başkanı olarak seçti. AKP seçim boyunca yaptığı propagandada Yerel Yönetim ile Genel Yönetimin aynı partide olması durumunda İskenderun’a Mega Projelerin geleceğine halkımızı ikna etti. Halkımız anlatılanlara ve yapılacağı söylenen projelere inanarak tercihini AKP’den yana kullandı.

İskenderun Projeleri Tanıtım toplantısında “İmza namustur” diyen Cumhur İttifakı AKP İskenderun Belediye Başkan Adayı Fatih Tosyalı,

*İskenderun Şehir Plajı,
*Şehit Kütüphanesi, Denizciler Plajı
*Seyir terasları, Kent şelalesi
*Feyezan Kanalı 2. Etap çalışmaları
*Gençlik Sosyal Yaşam Merkezi
*Yaşlılar İçin Sosyal Hayat Merkezi
*Muhtar Konakları ve Taziye Evleri
*Yeni Nesil Pazar Alanları
*Kültür Sokakları
*Kent Hayvanları Barınma Merkezi
*Kadın Etkinlik Merkezleri
*Çamlık Düzenlenmesi ve Kent Şelalesi Projesi
*İskenderun Su Kayağı Merkezi
*Stat Alanı Kent Parkı Projesi
*Çocuk Köyü
*Akçay Plajı ve Spor Kompleksi (İlk işleri Denize sıfır 6 dönümlük yeri ilk 6 ayda satmak oldu)
*Herkes için Spor Merkezi gibi birçok proje için 2024 sözleşmesini imzalayarak, “Bu projeleri yapmak boynumun borcudur” dedi.
Halkımıza mega projeler sunarak İskenderun Belediye Başkanlığını kazanan AKP’li Belediye 5 yıldır yukarıda sayılan projelerden bir tanesini bile bitirememiş ve büyük kısmının adını bile unutmuş durumdalar. İskenderun’a 5 yıl içinde bir çivi çakmadılar. İskenderun halkının duygularını sömürerek 5 yılımızı çalmış oldular. İskenderun’un bir önceki dönem AKP’li Belediye Başkanı nasıl 5 yılımızı çaldıysa bu beceriksiz ve iş bilmez yönetimde İskenderun’un 5 yılını heba etti. Bunlar ve bunlar gibi projeler ancak Sosyal Demokrat Belediye Başkanları Sosyal Demokrat Belediye Yönetimlerince gerçekleştirilir. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde Hatay ve İskenderun büyük yıkım yaşanmasına rağmen Genel ve Yerel yönetim sınıfta kalmış Hatay kaderine terkedilmiş durumdadır.

NASIL BİR BELEDİYE ?

Biliyorsunuz ki sosyal demokratların yerel yönetimler konusundaki başarısı dünyanın her yerinde bilinir. Bu başarının arkasında, sosyal demokrasinin temel kavram ve değerleri vardır. Özgürlük, adalet ve dayanışmayı ilke edinen, demokrasi ve katılımcılığa inanan, insanı ve doğayı temel alan sosyal demokrat yerel yönetimler, kentlerin daha yaşanabilir hale gelmesini sağlamışlardır. Bu anlamda “Nasıl bir belediye?” sorusunun dört temel yanıtı var bizim açımızdan:
1) İnsanı ve doğayı temel alan bir yaklaşımla, sağlıklı bir kentsel gelişimi, kapsamlı bir ekonomik ve insani kalkınmayı amaçlayan bir belediye.
2) Projeleriyle, kentsel adaleti sağlayacak bir belediye.
3) Sahip olduğu potansiyelleri kullanmasını sağlamakla yetinmeyecek, İskenderun’a yeni kentsel ve yaşanabilir özellikler kazandıracak bir belediye.
4) Bütün projelerini, “proje demokrasisi” kavramına uygun olarak, katılımcı, şeffaf ve denetlenebilir şekilde tasarlayıp, hayata geçirecek bir belediye..
İstediğimiz belediye profili böyle bir belediyecilik. Çünkü bize göre ancak böyle bir belediye, bu kentte huzurla, mutlulukla yaşamamızı ve geleceğe umutla bakmamızı sağlayabilir.

Sonuç itibarı ile Belediyecilik Sosyal Demokratların işidir. Yandaşa ve kendilerine rant anlayışı ile iktidara gelenlerin halkımıza ve ülkemize verecekleri hiç bir yoktur.
Halkımız 6 ay sonra yapılacak Yerel Yönetim Seçimlerinde bunları gönderip Sosyal Demokratlara Kentlerimizi ve Ülkemizi yönetme görevini verecektir.

#HedefSosyalDemokratBelediyecilik

#SosyalDemokratİktidar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.