enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3679
EURO
34,8020
ALTIN
2.395,43
BIST
10.285,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Suikastçı yakalandı

Suikastçı yakalandı
07.06.2022
130
A+
A-

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın terör örgütlerine yönelik mücadelesi aralıksız devam ediyor. TSK, Irak’ın kuzeyinde terör örgütü hedeflerini bir bir ortadan kaldırırken, Milli İstihbarat Teşkilatı da Suriye’de başarılı bir operasyon gerçekleştirdi.

“TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SUİKASTÇISI” DİYE BİLİNİYOR

Bu operasyon kapsamında terör örgütü PKK/ YPG’nin suikastçısı olarak çeşitli eylemlere katıldığı belirlenen Dilbirin Kaçar, Türkiye’ye getirilerek yargıya teslim edildi. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, terör örgütüne 2015’te Siirt’te katılan Kaçar, yaklaşık bir yıl Cudi ve Gabar bölgelerinde faaliyet yürüttükten sonra 2016’da Suriye’ye gönderildi. Irak’ın Sincar ilçesinde suikastçı eğitimi alan Kaçar, Ocak 2018’deki Zeytin Dalı ve Ekim 2019’daki Barış Pınarı harekatları sırasında örgüt adına çeşitli eylemlerde yer aldı. Kaçar’ın son olarak Türkiye’nin olası harekatına karşı Ayn El Arap bölgesine takviye güç olarak gönderilen timin sözde komutanlığını yaptığı belirlendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.