enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
19°C
Hatay
19°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Açık
28°C

Sülün Osman Çetesine Operasyon

İzmir merkezli 4 ilde “Sülün Osman” çetesine operasyon düzenlendi. 16 milyon liralık vurgun yapan 14 çete üyesi gözaltına alındı. Çetenin dolandırıcılıktan elde ettikleri paralarla lüks oto kiralama şirketi kurdukları ve ünlü isimlere ara kiraladıkları belirlendi.

Sülün Osman Çetesine Operasyon
31.07.2023
106
A+
A-

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda büyük bir dolandırıcılık şebekesi çökertildi. “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Nitelikli Dolandırıcılık, Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığını Aklama, Resmi Belgede Sahtecilik ve Özel Belgede Sahtecilik” suçlarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında şüpheli şahısların dolandırıcılık yöntemleri ortaya çıkarıldı.

Yetkililer, dolandırıcılık şebekesinin hakkında detaylar verdi. Şüpheli şahısların, Ankara’da bulunan sözde yetkili tanıdıkları vasıtasıyla Milli Emlak arazilerinin satışını yaptıklarını iddia ettikleri ve kendilerini planladıkları illere müşteki şahısları davet ederek buluşturdukları belirlendi. Vatandaşlara, sözde arazilerin gösterildiği ve bu arazi satışları için Ankara’da bulunan sözde yetkili tanıdıklarını öne sürerek güven telkini ettikleri tespit edildi.

Müşteki şahısların, buluşma sağlanan arazinin bulunduğu il veya ilçelerde bulunan tapu müdürlükleri civarına götürüldüğü ve şüphelilerin eylem planları dahilinde, şahıslara resmi kurumlarda işlemleri halleden kişi, avukat, makam şoförü gibi farklı roller üstlendikleri ifade edildi. Şüphelilerin müştekilere milli emlak arazisi için 500.000 – 4.000.000 TL arasında fiyatlar söyleyerek bu işlemleri halledecek kişilere rüşvet, tapu masrafları ve resmi evraklar için belirlenen meblağları “borç karşılığı” adı altında banka hesaplarına havale ettikleri ortaya çıktı.

Dolandırıcılar, vatandaşları yanıltmak için sahte tapu evrakları ve tahsilat makbuzları düzenleyerek müştekilere sundu. Şüpheliler, işlemlerde ekstra masraflar olduğu yalanıyla para almaya devam ederken, sözde milli emlak satışı işlemlerinin gizli yapıldığı ve yasal olmadığı yönünde müştekilere telkinlerde bulunarak haklarında şikayet edilmesinin önüne geçti.

Yapılan detaylı çalışmalar sonucunda, dolandırıcıların bu yöntemle çok yüksek miktarlarda dolandırıcılık yaptığı tespit edildi. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda dolandırıcılık şebekesi çökertildi ve şüpheliler gözaltına alındı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.