enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3828
EURO
35,0363
ALTIN
2.326,77
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
28°C
Hatay
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Az Bulutlu
27°C

TALİBAN TÜRKİYE’Yİ AFGANİSTAN’A DAVET ETTİ!

06.09.2021
43
A+
A-

Afganistan’da kaos ve şiddet devam ederken, Taliban yeni yönetim biçimini ve kabinesini tanıtmak için kolları sıvadı. Katar merkezli medya kuruluşu Al Jazeera, bugün Taliban’ın Türkiye, Çin, Rusya, İran, Pakistan ve Katar’ı hükümetin tanıtım seremonisine davet ettiğini aktardı. Al Jazeera’ya konuşan ve ismini açıklamayan bir Taliban yetkilisi, “Türkiye, Çin, Rusya, İran, Pakistan ve Katar’a, yeni Afgan hükümetinin tanıtım seremonisine katılmaları için davet gönderdik” dedi. Taliban’a konuşan yetkili kabinenin tamamlandığını açıkladı. Yetkili, “Taliban hem uluslararası kamuoyu hem de Afgan halkı tarafından kabul edilecek bir rejim yaratacak” ifadesini kullandı.

Öte yandan Katar’da bulunan Taliban Uluslararası Medya Ofis Sözcüsü Sühayil Şahin, sosyal medya hesabından bugün bir açıklama yaptı. Şahin, Türkiye ve Rusya’nın katıldığı bir toplantı düzenlendiğini belirtti. Şahin, toplantıda Kabil Havalimanı’nın yanı sıra Afganistan’ın mevcut durumunun görüşüldüğünü ifade etti. Sözcü Şahin, dün yapılan toplantıda taraflar arasında Kabil Havalimanı konusunun yanı sıra, ikili ilişkilerin ve karşılıklı iş birliğinin tartışıldığını belirtti.

ABD önderliğindeki batılı güçlerin 20 yıl sonra Afganistan’dan çekilmeye başlamasıyla birlikte etkisini artıran Taliban geçen ay ülke yönetimini ele geçirdi. Afgan hükümetine savaş açan Taliban, 15 Ağustos’ta başkent Kabil’i ele geçirdi. 10 gün içerisinde Afganistan’ı birkaç saat içerisinde ise Kabil’i ele geçiren Taliban, Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin kaçmasıyla birlikte yönetimi kontrol altına aldı. Taliban bu sabah saatlerinde de direnişin son kalesi Pençşir’de kontrolü tamamen ele geçirdiğini ve ülkede savaşın sona erdiğini duyurdu. Fakat Taliban’ın ülke yönetimini ele geçirmesi büyük tepki çekti.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.