enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
34,0033
EURO
37,8557
ALTIN
2.819,96
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Parçalı Bulutlu
30°C
Hatay
30°C
Parçalı Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
30°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
30°C
Cuma Az Bulutlu
29°C

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Uluslararası yarışma

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan Uluslararası yarışma
23.08.2024
12
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, Deniz Bank’ın desteğiyle tarımın, ormanın, toprağın ve suyun önemine ilişkin duyarlılığı artırmak amacıyla 13 yıldır düzenlenen ve bu yıl ilk kez uluslararası boyuta taşınan “14. Uluslararası Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışmasına başvurular 31 Ağustosta bitiyor.

Bakan Yumaklı, üretimin ve üreticinin yüzyılını renkli fotoğraf karelerine yansıtan tüm fotoğraf meraklılarının yarışmaya ilgi göstererek katılmalarını beklediklerini bildirdi. Tarım ve Orman Bakanlığının geleneksel hâle gelen “Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması” bu yıl “14. Uluslararası Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması (UTOİFY)” adıyla düzenleniyor. “Genel”, “Çiftçi”, “Öğrenci”, “Tema”, “Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları” ile “Deniz Bank Çalışanları” olmak üzere 6 farklı kategoride gerçekleştirilecek yarışmanın 2024 yılı “Tema Kategorisinin konusu “Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı” olarak belirlendi. Yarışmacılar; tarım, orman, hayvancılık, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, her türlü tarım hareketliliğinin işlenmesi, üretici, çiftçi, çoban, köylü ve köy yaşamına dair faaliyetleri konu alan fotoğraflarla yarışmaya katılabilecek. 22 Nisan’da başvuruların  başladığı yarışmaya, 31 Ağustos 2024 tarihine kadar eser gönderilebilecek.

14 dalda ödül verilecek yarışmanın seçici kurulunda Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı Dr. Bülent Kahraman Çolakoğlu, Fotoğraf Sanatçısı Reha Bilir, Savaş Muhabiri Coşkun Aral, Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Arslan Güven, Anadolu Ajansı Görsel Haberler Direktörü Fırat Yurdakul, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden Prof. Dr. Ozan Bilgiseren, Dokuz Eylül Üniversitesinden Prof. Dr. Işık Sezer, Foto Muhabiri Ümit Bektaş, Kameraman Sabri Savcı, Deniz Bank Tarım Bankacılığı Pazarlama Grup Müdürü Canan Aytekin, Bağımsız Jüri Üyesi Perihan Yücel ve Görsel Danışman Serkan Turaç bulunuyor. Yarışmanın sonuçları 23 Eylül – 23 Ekim 2024 tarihleri arasında açıklanacak. Daha sonra düzenlenecek törenle kategorilerinde dereceye giren eserlere ödülleri verilecek.

YUMAKLI’DAN ÇAĞRI

Yarışmayla ilgili şartlara https://www.tarimormaninsan.com adresinden ulaşılabileceğini belirten Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışmasının uluslararası arenaya taşınmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Bu yılki yarışmanın temasını “Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı” olarak belirlediklerine dikkati çeken Yumaklı, amaçlarının “Türkiye Yüzyılında üretimi ve üreticiyi ön plana çıkarmak olduğunu vurguladı.​ Yumaklı, hayatın her alanıyla iç içe olan tarım ve ormanın, sanattan ayrı düşünülemeyeceğinin altını çizerek söz konusu yarışmayı, Anadolu’da tarım kültürünü ölümsüzleştiren bir misyon olarak gördüklerini aktardı. 14’üncüsü düzenlenecek yarışmanın, toprağın, ormanın, suyun ve doğal kaynakların önemi konusunda duyarlılığı artırdığına işaret eden Bakan Yumaklı, “Uluslararası hâle getirdiğimiz yarışmamıza, üretimin ve üreticinin yüzyılını renkli fotoğraf karelerine yansıtacak tüm fotoğraf meraklılarının ilgisini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.