enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3875
EURO
34,7728
ALTIN
2.398,27
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C

TERS ADIM ATANLARA ŞİDDETLİ CEZA UYGULAYACAĞIZ

TERS ADIM ATANLARA ŞİDDETLİ CEZA UYGULAYACAĞIZ
14.02.2022
28
A+
A-

Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan’ın davetine icabetle geniş bir heyetle Abu Dabi’ye hareket edeceklerini belirten Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri’ni son olarak başbakan olduğu dönemde 2013 yılında ziyaret ettiğini anımsattı. Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid’in kasım ayında Ankara’daki temasları ile birlikte ilişkilerinde yeni bir dönemi başlattıklarını dile getiren Erdoğan, aralıkta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, ocakta da TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Emirlikleri ziyaret ettiğini söyledi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bu ziyaretimle yakaladığımız ivmeyi geliştirmeyi, ilişkilerimizin yeniden hak ettiği seviyeye ulaşması için gerekli adımları atmayı hedefliyoruz. Kuruluşunun 50. yılını idrak eden Birleşik Arap Emirlikleri’yle dostluğumuzun ve kardeşliğimizin yeni 50 yılına şekil verecek adımları ziyaretim sırasında beraberce atacağız. Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin diyalog ve iş birliği, tüm bölgemizin barış ve istikrarı bakımından önem taşıyor. Körfez Bölgesi’ndeki tüm kardeş ülkelerin güvenliğini ve istikrarını kendimizinkinden ayrı görmüyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen ay Abu Dabi’ye yönelik olarak gerçekleştirilen saldırıları güçlü şekilde kınadıklarını belirterek, terörün her türlüsüne karşı olduklarını ve özellikle bölgelerindeki ülkelerin teröre karşı iş birliğinin önemini her fırsatta vurguladıklarını ifade etti.

“İLİŞKİLERİMİZDE İLERLEME SAĞLAYACAK ADIMLARI ATILMASINI HEDEFLİYORUZ”

Bugün ve yarın gerçekleştirecekleri temaslarda ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmeleri de ayrıntılı şekilde ele alacaklarını aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

“Yaklaşık 5,5 milyar doları ihracatımız olmak üzere, 8 milyar dolara ulaşan ticaret hacmimizle Birleşik Arap Emirlikleri önde gelen ticaret ortaklarımız arasında yer alıyor. Türk müteahhitlik firmaları Birleşik Arap Emirlikleri’nde bugüne kadar değeri 13 milyar doları bulan 141 proje üstlenmiştir. Bu rakamlarla Birleşik Arap Emirlikleri yurt dışı müteahhitlik sektörümüzün en büyük 10’uncu pazarı konumundadır. Birleşik Arap Emirlikleri de Türkiye’deki dinamik yatırım ortamına önemli katkılarda bulunuyor. İki ülke ekonomisinin birbirini tamamlayıcı yapısı esasen mevcut rakamların çok daha ötesinde bir potansiyele işaret ediyor. Ziyaretimizin amacı bu potansiyeli hızlıca hayata geçirmektir. Gerek gerçekleştireceğimiz görüşmeler gerek imzalayacağımız anlaşmalarla inşallah bu yönde önemli mesafe alacağımıza inanıyorum. Bu maksatla Emirlikler’deki önde gelen yatırımcılarla da bir araya geleceğim. Yüksek teknoloji, girişim sermayesi ve startup firmaları bağlamında ortaklıklar tesis edilmesi, geleceğe dönük iş birliği imkanları bakımından özellikle öne çıkıyor. Ziyaretimiz vesilesiyle taşımacılıktan ileri teknolojilere, savunma sanayinden sağlık, tarım, kültür ve eğitime kadar çok sayıda alanda ilişkilerimizde ilerleme sağlayacak adımların atılmasını da hedefliyoruz.”

“TERS ADIMLAR ATANLAR YÖNELİK ŞİDDETLİ CEZAİ MÜEYYİDELERİ UYGULAYACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temel gıda ürünlerinde KDV’nin yüzde 8’den 1’e indirilmesinin ardından hafta sonu bazı marketlerin fiyat artışı yaptığı yönünde iddialar olduğu belirtilerek, fiyat artışıyla mücadele konusundaki soru üzerine şunları söyledi:

“Bu konuyla ilgili gerek Hazine ve Maliye Bakanım gerek Ticaret Bakanım açıklamalarını yaptılar ve kurduğumuz denetim ekipleriyle beraber bizim attığımız bu adımlara karşı ters adımlar atanlara yönelik şiddetli cezai müeyyideleri uygulayacağız. Çünkü vatandaşımızı ezmeye, vatandaşımıza yönelik, bu tür maalesef arzu edilmeyen süreci işletenlere karşı müeyyidelerimiz ağır olacaktır. Bu konuda gerek Hazine ve Maliye gerek Ticaret Bakanlığımız tüm müfettiş ekipleriyle buraların kontrolünü, denetimini sürdüreceklerdir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.