enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3848
EURO
35,0513
ALTIN
2.326,23
BIST
9.102,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
28°C
Hatay
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Az Bulutlu
27°C

TÜRK FİRMALARINI KATARDAKİ BAŞARISI TAKTİR GÖRÜYOR

28.12.2020
28
A+
A-

İki ülke arasındaki ilişkiler hızla gelişiyor.Katar’ın en modern hastanelerden biri olan Türk Hastanesi de bunun bir kanıtı.Hastane, gerek yönetim anlayış gerekse Türk hekimlerinin özverisi sayesinde takdir görüyor.Geniş hizmet ağı ve tedavilerdeki başarısı ise hastanenin tercih edilmesindeki diğer etmenler.Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Uyguncular, hastaneye dair şunları kaydetti:

“Beyin cerrahi, pediatri, kadın doğum, nöroloji… Bütün departmanlarda hizmet veriyor. Kardiyoloji departmanında akut kalp krizlerini kabul eden, başarılı şekilde uygulayan tek hastane diyebiliriz.” Her yerde Türk restoranlarını görüyorsunuz”

Son dönemde gıda sektörü de ülkede hızla gelişiyor.8 restoran ve 400 çalışan ile ülke genelinde hizmet veren United Yemek Servisi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Seyfi Aktülün, Katar’da Türk olmanın ayrıcalığını anlatıyor:

“İlk geldiğimiz günden itibaren burada Türk olmanın ayrıcalığını hissettik. Katarlılar çok seviyorlar Türkleri ve Türk olmak burada tercih sebebi. Çok rahat ticaret yaptık. İlk geldiğimizde tek Türk restoranı vardı, şimdi Elhamdülillah her yerde Türk restoranlarını görüyorsunuz.” Katar’da birçok mağazada, raflarda Türk ürünlerini görmek mümkün. Bu ürünler hem hesaplı hem de kaliteli oldukları için tercih ediliyor.Katarlıların Türkiye sevgisi her yerde öne çıkıyor. Öyle ki kimi Katarlılar, iş yerlerini Türk bayraklarıyla donatıyor. Türkiye’nin Doha Büyükelçisi Mehmet Mustafa Göksu, salgın döneminde Katar’ın Türkiye’ye yatırımlarını hatırlatarak, bunun Türkiye ekonomisine duyulan güveni gösterdiğini söyledi.Göksü, “Katar bütün dünyada yatırım yapan bir ülke. Türkiye’de yaptıkları yatırımları kendi ülkelerine yapılan bir yatırım gibi görüyorlar.” dedi.

 

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.