enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3732
EURO
34,9930
ALTIN
2.325,61
BIST
9.089,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
28°C
Hatay
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Az Bulutlu
27°C

TÜRK YURDUNDA AÇ İNSAN BIRAKMAMA DAVASININ SAVUNUCUSUYDU

14.04.2021
23
A+
A-

Geçtiğimiz yıl 14. Nisan’da yaşamını yitiren Bağımsız Türkiye Partisi’nin (BTP) kurucu Genel Başkanı Haydar Başölümünün birinci yıldönümünde bir dizi etkinlikle anılacak. Hazırlanan anma programı kapsamında ilk etkinlik 12 Nisan’da İstanbul’da düzenlendi. “Tevhid’in Merkezi Prof. Dr. Haydar Baş’ı Anma Programı” adı altında düzenlenen program İstanbul Cevahir Kongre Merkezi’nde yapıldı. BTP’nin Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın da katıldığı anma programında Haydar Baş’ın hayatının anlatıldığı “Ben’im” belgeseller serisinin ilk bölümünün gösterimi yapıldı.

Sadece parti teşkilatının davet edildiği program, pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirildi. HES koduyla giriş yapılan salonda teşkilat üyelerinden maske ve sosyal mesafe kurallarına titizlikle riayet etmeleri istendi.

Prof. Dr. Haydar Baş’ı, vefatının birinci yıl dönümünde saygı ve minnetle andıklarını ifade eden BTP Arsuz İlçe Başkanı Sedat Şahın, “O fikir adamıydı, fikirleri ile dünyada dengeleri değiştirdi. O dava adamıydı, O’nun davası Mustafa Kemal Atatürk’ün hayalini kurduğu tam bağımsız bir Türkiye inşa etme davasıydı. O’nun davası Oğuz Kağan’ın ifadelerinde yer bulan ‘Türk yurdunda aç insan bırakmama’ davasıydı. O gönül adamıydı, insan işçisiydi, O’nun davasını sırtlanıp taşıyacak on binler, yüzbinler yetiştirdi, insan yetiştirdi. Açlığa sefalete dur demişti. Öyle formüller koydu ki şimdi dünya bir araya geliyor onun söylediklerini uygulamaya başlıyor. Çile çekti, ihanete uğradı ama sadakati hakkaydı. Bir an bile sadakatinden taviz vermedi. Kıyamet sabahına kadar savunulacak bir kale bıraktı bize. Bu kale Türk milletinin bağımsızlığının kalesidir. Atatürk ilkelerinin Cumhuriyet bilincinin yılmaz savunucularının kalesidir. Bu kale ahde vefanın kalesidir, bu kale bir eline ayı bir eline güneşi verseler davasından vaz geçmeyeceklerin kalesidir” dedi.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.