enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3865
EURO
35,0590
ALTIN
2.326,65
BIST
9.096,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
28°C
Hatay
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Az Bulutlu
27°C

UNDP temsilcileri Hatay’da

UNDP temsilcileri Hatay’da
11.05.2023
63
A+
A-

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) yetkilileri, deprem felaketinde en çok yıkıma uğrayan illerden Hatay’a gelerek Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’la görüştü. Ziyarette, Birleşik Krallık Fonu ile UNDP ve Hatay Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde kentte yapılacak altyapı yatırımları ve vatandaşa yönelik destekleyici çalışmalar görüşülürken, özellikle kadın, çocuk yaşlı ve engelli insanların öncelikli olarak faydalanacağı destek merkezinin bir an önce hayata geçirilmesi üzerinde duruldu.

280 metrekarelik prefabrik kalıcı bir merkez kurulması amaçlanırken, tesisin kurulacak yerin belirlenmesi ve altyapısının hazırlanması için Hatay Büyükşehir Belediyesi destek verecek. 100 kişilik tuvaletin de yapılacağı tesise, engellilerin de kullanabileceği çok fonksiyonlu araçlarla gelecek depremzedeler, burada görevli psikososyal destek sağlayacak ekiplerden yardım alacak. Bünyesinde çalışacak ekiplerin desteklenmesini ve eğitimini de Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın üstlenmesi kararlaştırılırken, deprem yaralarının sarılmasının ardından Hatay Büyükşehir Belediyesi, yapımı için Birleşik Krallık Fonunun maddi destek sağladığı tesiste kendi modelini uygulamaya devam edecek.

ACILARI MÜMKÜN OLDUĞUNCA EN AZA İNDİRMELİYİZ

Başkan Savaş, görüşmede Birleşmiş Milletler heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “Bizi diri, ayakta tutan dayanışma ruhudur. Zor zamanlarda yardım için yanımızda olan sizler gibi alanında uzman insanları görmek, bizi mutlu ediyor. Hatay’da acıları mümkün olduğunca en aza indirmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) yetkilileri ise görüşmede, Hatay için ayrıca yardım malzemeleri, kamu hizmetleri sunumunu eski haline getirme, konteyner kentlerde yaşam koşullarını iyileştirme ve tehlike altındaki kültür miras eserlerini korumaya odaklandıklarının da altını çizdi.

TEMMUZ AYINDA HİZMET VERMEYE BAŞLIYOR

Tesisin kurulumu için yerleşkesinde sosyal alanlar bulunan, belediyenin tüm imkanlarını içinde barındıran EXPO alanının üzerinde durulurken, projenin Temmuz ayı içinde kurgulanması, Eylül ayında ise tam kapasite olarak çalışmaya başlaması hedefleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.