enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
20°C
Hatay
20°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Açık
28°C

Uzun süren boğaz ağrısına dikkat

Uzun süren boğaz ağrısına dikkat
A+
A-

Havaların soğumasıyla birlikte boğaz ağrısı şikâyetlerinde artış görüldüğüne dikkat çeken İskenderun Gelişim Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Suphi Bulğurcu, uzun süren boğaz ağrısı için doktor kontrolünün mutlaka gerektiğini ifade etti.

Doç. Dr. Suphi Bulğurcu, “Covid-19’un belirtilerinden biri olan boğaz ağrısı, aslında pek çok sorunun habercisi olabilir. Grip, basit bir soğuk algınlığı ya da alerji gibi rahatsızlıklarla da kendini gösteren boğaz ağrısının virüsün belirtisi olup olmadığını anlamak ise artık oldukça zor. Boğaz ağrısı; çok fazla bağırmak, enfeksiyon, alerji, bademcik iltihabı veya larenjit gibi herhangi bir sorunun belirtisi olabilir. Boğaz ağrısı beş günden uzun sürerse, doktor kontrolü gerekmektedir. Bir covid testi yaptırmak ve negatif olsa bile yine de başkalarıyla aranıza mesafe koymaya ve diğer semptomlara dikkat etmeye çalışmak, son derece önemlidir. Kendinizi karantinaya almak, yasal bir gereklilik olmasa da çevrenizdekileri (yaşlı ve bağışıklığı düşük kişileri) korumak için önemlidir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.