enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
28°C
Hatay
28°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Vahşete tepki

Vahşete tepki
07.07.2022
19
A+
A-

Konya’da görev yaptığı hastanede uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya için İskenderun Gelişim ve Palmiye Hastanesi’nde anma töreni düzenlendi. Hastane bahçesinde toplanan hekim, hemşire ve sağlık çalışanları, Uzm. Dr. Ekrem Karakaya için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Törende sağlık çalışanlarına yönelik saldırıyı kınayan Başhekim Uzm. Dr. Emin Turhan, “Görevi hayatı boyunca sadece hayat kurtarmayı gaye edinmiş sağlık çalışanları, birer birer öldürülüyor. Binlerce insanın hayatını kurtarmaya çalışırken, bu uğurda bir meslektaşımızı daha kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Dr. Ekrem Karakaya, görevi başında katledildi. Biz, bu alçakça saldırıları hak etmiyoruz. Sağlık çalışanlarına yönelik yapılan her türlü şiddeti kınıyor, şehit olan meslektaşıma Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Palmiye Hastanesi’nde düzenlenen törende konuşma yapan Başhekim Dr. Ömer Suha Caymaz ise, “Sağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddetin artık son bulmasını diliyoruz. Görevi başında alçakça öldürülen Dr. Ekrem Karakaya’ya Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm sağlık camiasının başı sağ olsun” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve tören sonunda, sağlık çalışanları saldırıyı alkışlarla protesto etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.