enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
34,0033
EURO
37,8557
ALTIN
2.819,96
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Parçalı Bulutlu
30°C
Hatay
30°C
Parçalı Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
30°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
30°C
Cuma Az Bulutlu
29°C

Vurun abalıya

Vurun abalıya
08.08.2024
46
A+
A-

6 Şubat depremlerinin ardından yıkılan Hatay’da vatandaşların beton santralı mücadelesi de sürüyor. Samandağ’daki Atatürk Mahallesi’nde Gürkal İnşaat tarafından işletilen hazır beton santrala karşı yurttaşlar, Karaçaylı İlköğretim Okulu’na birkaç dakika yürüme mesafesinde ve Asi Irmağı’na yakın bir yerde olması gerekçesiyle dava açmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın projeye verdiği “ÇED gerekli değil” kararına karşı açılan davada yürütmeyi durdurma talep edildi. Santralın sulak tarım arazilerinin içinde bulunduğunu belirten vatandaşlar, projenin iptalini istedi.

Bunun yanında Antakya’da da bir beton santralı bulunuyor. MYA Alsancak Beton tarafından işletilen santral, yapılara 240 metre mesafede yer alıyor. Bunun yanında ekili tarım alanlarına da sınırda bulunuyor. Ayrıca 380 metrede Şeyh Musa Türbesi, 410 metre mesafede ise Akçaova Mahallesi’ne bağlı konutlar yer alıyor.

Şirket, 12 bin 800 metrekarelik alanda işlettiği tesisi 15 bin 47 metrekareye genişletmek için bakanlığa başvurusunu yaptı. Proje kapsamında proje alanı içinde yer alan tesis içi alanlar revize edilecek ve yeni bir hazır beton tesisi de kurulacak. Tesiste, agrega, taş tozu, çimento, kimyasal katkılar ve su kullanılacak. Şirketin hazırladığı rapora göre, proje alanı ve çevresinde birçok ağaç türü gözlemlendi. Bunların içerisinde de kanunlarla koruma altında olan zeytin ağaçları da bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.