enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
34,0673
EURO
37,8514
ALTIN
2.797,09
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
30°C
Hatay
30°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
30°C
Cuma Hafif Yağmurlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Pazar Az Bulutlu
30°C

Yalan haberlere inanmayın! Hatay’da barınma sorunu yok.

Yalan haberlere inanmayın! Hatay’da barınma sorunu yok.
10.08.2024
51
A+
A-

Yaygın basında ‘Depremzedelerin barınma sorunları çözülmedi’ şeklinde çıkan haberler, PES artık dedirtmeye başladı. Bu gün Ulusal yayın yapan bir gazetenin internet sayfasında, “Depremzede aile 18 aydır biri 1 diğeri 4 yaşındaki iki çocukla barakada yaşam savaşı veriyor” başlığıyla bir haber paylaşılmış. Haberin detayında, Samandağ İnönü Mahallesi’nde yaşayan G.H., kocası ve biri 1, diğeri 4 yaşında olan iki küçük çocukla aylardır barınma sorunu yaşadıklarına yer verilmiş.

Röpörtaj yapılan G.H isimli bayanın, “Tek göz bir konteynere de razıyım. Kira desteği de kesildi. Maddi açıdan zordayız. Gıda ve hijyen malzemesi ile vantilatöre de ihtiyacımız var. Artık dayanamıyorum, iyi insanların olduğunu biliyorum. Lütfen birileri sesimizi duysun” çağrısında bulunması ise akıl tutulmasına vesile..

Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse, Hatay genelinde, ÇADIRDA, BARAKADA kalan, veya AÇIKTA BIRAKILAN HİÇ KİMSE YOK. Zamanında konteyner tahsisi yapılıp da BEĞENMEDİĞİ için kabul etmeyen, kira yardımı kesilince yaygara koparanlar, ya siyasi provokasyon derdinde, ya da ajitasyon yaparak dilencilik yapma peşinde. Devlet’imiz, Hatay’lı tüm depremzedelere, kalıcı konutlar tamamlanıncaya kadar konteyner tahsisi yapmış, barınma sorununu çözmüştür.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.