enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3712
EURO
35,0140
ALTIN
2.324,87
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C

YENİ YASAKLAR BU AKŞAM İTİBARİYLE DEVREYE GİRİYOR

01.12.2020
14
A+
A-

Kabine toplantısı sonrası İçişleri Bakanlığı genelgesi yayımlandı ve kısıtlama saatleri ile açık olacak işletmeler belirlendi. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri değişirken, hafta içi sokağa çıkma yasağı da bu akşamdan itibaren 81 ilde uygulanmaya başlayacak. 65 yaş üstü vatandaşlar ve 20 yaş altı gençler için yeni tedbirler alındı. Kararların kamuoyu ile paylaşılmasının ardından vatandaşlar, hafta sonu ve hafta içi sokağa çıkma yasağı saatleri ile berberler, restoranlar, marketler açık mı sorularının yanıtını araştırmaya başladı. Başkan Erdoğan, yaptığı basın toplantısında, hafta sonu ve hafta içi sokağa çıkma yasağı saatleri ile kapatılan işletmeleri paylaştı. İşte, İçişleri Bakanlığı genelgesine göre yeni koronavirüs tedbirleri…

Milyonların beklediği Kabine Toplantısı tamamlandı. Son dakika açıklamalarında bulunan Başkan Erdoğan, kabine kararlarını duyurdu. İşte bu toplantıda sokağa çıkma yasağı, seyahat kısıtlaması, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı kişiler için alınan yeni tedbirler hakkında detaylar…

  • Yeni bir karar alınıncaya kadar ülke genelinde hafta içerisinde yer alan günlerde (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) 21.00 – 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.
  • İlk uygulama olarak 01.12.2020 Salı günü saat 21.00’de başlayıp 02.12.2020 Çarşamba günü saat 05.00’de bitecek şekilde tüm vatandaşlarımız için sokağa çıkma kısıtlaması getirilecek olup bundan sonraki haftalarda da Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri uygulama yukarıda belirtildiği şekilde devam edecektir.
  • Sokağa çıkma kısıtlaması süresince üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla Ek’te belirtilen yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacaktır.
  • Sokağa çıkma kısıtlamasındaki getirilen sürelere uymak için istisna getirilenler dışındaki tüm işyerleri hafta içi saat 20.00’de kapanacaktır.
  • Sokağa çıkma kısıtlaması getirilen süre ve günlerde (hafta içi ve hafta sonunda uygulanacak) aşağıda belirtilen zorunlu hallerde şehirlerarası seyahatlere izin verilecektir.

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.