enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4992
EURO
34,8718
ALTIN
2.435,35
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Yağmurlu
26°C
Hatay
26°C
Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Yeşilay Hatay, Ramazan’da da Çalışıyor

Yeşilay Hatay, Ramazan’da da Çalışıyor
15.04.2022
62
A+
A-

Dünyaya iyilik dağıtma, vatandaşları kötü alışkanlıklardan korumak için proje üretmene devam eden Yeşilay Hatay Şubesi Ramazan ayında da çalışmalarını sürdürüyor. Yeşilay Hatay Şube Başkanı Yüksel Aydın, Ramazan ayında da bağımlılıkla mücadele ettiklerini belirterek bu süerçte destek almak isteyenleri Yeşilay Hatay Şubesi’ne davet etti. Bağımlılıklara karşı önleme ve rehabilitasyon alanlarında mücadelesini aralıksız sürdüren Yeşilay Hatay Şube Başkanı Yüksel Aydın şunları söyledi: “Başta hemşerilerimiz olmak üzere tüm İslam âlemine hayırlı Ramazanlar diliyorum. Ramazan ayı nefsimizi kontrol altına aldığımız, irademize hâkim olduğumuz bir ay. Bağımlılıklardan uzak durmak; ruhen ve bedenen kötü alışkanlıklardan arınmak için de çok güzel bir fırsat. Bu ay sağlığımızın kıymetini bilmek için kendimize vesileler oluşturarak ve bağımlılık yapacak tüm madde ile davranışlardan uzak durarak Ramazan’ı hakkıyla yaşayabiliriz. Tüm vatandaşlarımız sağlığa ve sıhhate davet ederken, bağımlılıklarından kurtulmak isteyenleri Hatay YEDAM’da beklediğimizi hatırlatmak isteriz. Halkımıza bir kez daha hayırlı Ramazanlar; sağlıklı ve bağımlılıktan uzak günler diliyorum.

” YEDAM’DAN BAĞIMLILARA VE AİLELERİNE ÜCRETSİZ DESTEK

Yeşilay, Yeşilay Danışmanlık Merkezlerinde (YEDAM) bağımlılar ile yakınlarına ücretsiz psikolojik danışmanlık ve sosyal hizmet desteği sağlıyor. YEDAM’ın tamamı bağımlılık alanında uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan ekibi; alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji bağımlılıkları konusunda bilgi verme, doğru yönlendirme, danışmanlık ile ayaktan terapi hizmetleri sunuyor. Türkiye’nin 81 ilinde ve KKTC’de 105 YEDAM bulunuyor ve YEDAM’lara 115 YEDAM Danışma Hattı üzerinden de ulaşılabiliyor. YEDAM’ın tüm faaliyetleri Hatay’de de yürütülüyor; bağımlılar ve aileleri merkeze gelerek ya da telefonla ulaşarak destek isteyebiliyor. Yeşilay Hatay Şubesi ve YEDAM, bağımlılıklarla mücadele için aralıksız çalışmaya devam ediyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.