enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
30°C
Hatay
30°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Yeşilay psikodestek tırı Hatay’da!

YEŞİLAY ve Albayrak Grubu şirketlerinden TÜMOSAN iş birliğinde hayata geçirilen Benim Kulübüm Yeşilay TIR’ı, depremden en fazla etkilenen şehirlerden Hatay’a gelerek afetten etkilenen çocuklara destek oluyor.

Yeşilay psikodestek tırı Hatay’da!
08.06.2023
29
A+
A-

YEŞİLAY ve Albayrak Grubu şirketlerinin TÜMOSAN ile iş birliği içinde hayata geçirdiği Benim Kulübüm Yeşilay TIR’ı, depremden en çok etkilenen Hatay şehrine yönelik olarak afetzedelerin çocuklarına destek oluyor.

Hatay‘ın Kırıkhan ilçesindeki Albayrak Konteyner Kenti’ne ulaşan ‘Benim Kulübüm Yeşilay TIRI’, depremzedelere psikososyal destek sağlamakta ve çeşitli etkinlikler düzenlemektedir. Gelişim psikologları, klinik psikologlar, pedagoglar, eğitmenler ve Genç Yeşilaylılar’ın görev aldığı TIR aracılığıyla Hatay ve Gaziantep’te 864 çocuk ve genç için psikososyal destek hizmeti sunulmuştur. Nisan ayından bu yana deprem bölgelerinde bin 361 kilometre yol kateden TIR, Hatay ve Gaziantep’te 168 etkinlik gerçekleştirmiştir.

BÖLGEDE ÇOCUKLAR VE GENÇLER İÇİN FAALİYETLER

Yeşilay Kaynak Geliştirme ve Paydaş Yönetimi Direktörü Onur Pulat, Yeşilay’ın 103 yıllık geçmişine dikkat çekerek, Türkiye genelinde 120 şubeyle tütün, kumar, alkol gibi bağımlılıklarla mücadele faaliyetleri yürüttüklerini belirtmiştir. Pulat, deprem sonrasında bölgede çocuklar ve gençler için bulunduklarını vurgulayarak, “6 Şubat’ta büyük bir deprem yaşandı ve bu felaketten etkilendik. İlk günden itibaren acil ihtiyaçların giderilmesine destek olarak herkes gibi biz de yer aldık. İkinci aşamada ise en büyük sorun sosyal destek süreciydi. Yeşilay olarak ne yapabileceğimizi düşündük ve Benim Kulübüm Yeşilay TIR’ı Projesi’ni yeniden tasarladık. Tasarım sürecinde psikologlar, pedagoglar ve eğitmenler yer aldı. Bu projeyi depremzedelerle bir araya gelmek, ergenlerle birlikte olmak amacıyla gerçekleştirdik. Temel hedefimiz, depremden etkilenen çocukların ve ergenlerin kaygılarını azaltmak, travmalarıyla başa çıkmalarına yardımcı olmak, kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak ve yaşadıkları olumsuz sürece uyum sağlamalarını desteklemektir” dedi.

Pulat, çocuklarla yapılan memnuniyet anketinin sonuçlarını paylaşarak, çocukların projeden yüzde 95 oranında memnun olduklarını tespit ettiklerini anlattı. Pulat, sahada görev yapan tüm gönüllülere ve destek olan Albayrak Grubu’na teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.