enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3276
EURO
34,7452
ALTIN
2.391,96
BIST
10.250,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

15 Temmuz’un 7. Yılında Türkiye, Şehitlerini Anıyor!

15 Temmuz’un 7. Yılında Türkiye, Şehitlerini Anıyor!
15.07.2023
30
A+
A-

Terör örgütü FETÖ’nün hain darbe girişiminin 7’nci yıldönümü. Türkiye’nin her yerinde törenler düzenlenecek.

15 TEMMUZ KÖPRÜSÜNE TÜRK BAYRAĞI

FETÖ’cü hainlerin darbeyi ilk olarak başlattığı yer olan ve halk ile polisin büyük mücadele verdiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne Türk bayrağı asıldı ve şehitler anıldı.15 Temmuz Derneği ve İstanbul Valiliğince, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne, Türk bayrağı ile üzerinde “7 Yıl önce bugün burada 34 can Vatan uğruna şehit oldu. Rahmet ve minnetle’’ ve ‘’Vatan millet aşkına yazılı dev afişler asıldı.

ŞEHİTLER MAKAMI’NDA ANMA

Vatandaşlar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu Yakası’nda yer alan Şehitler Makamı’nı ziyaret ediyor. Şehitlerin yakınları ve vatandaşlar sabah saatlerinde makamı ziyaret etti. Şehitler makamı’nda Kur’an-ı Kerim tilaveti okunuyor.

ANKARA’DA İKİ NOKTADA TÖREN

Ankara Gölbaşı’ndaki Havacılık Daire Başkanlığı ile Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın da katılımıyla anma töreni düzenlenecek.Havacılık Daire Başkanlığı ve Özel Harekat Daire Başkanlığı, 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü hainlerin hedef aldığı noktalardan olmuştu. Ankara’daki iki başkanlık FETÖ’cü hainlerin kontrolündeki F-16’larla vurulmuştu. İki merkezde 51 kişi şehit olmuştu.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI’NDAN MESAJ

Milli Savunma Bakanlığı’nın, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7’nci yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “15 Temmuz gecesi vatanımızı ve demokrasimizi FETÖ’cü hainlere teslim etmeyerek canlarını feda eden sivil, asker, polis tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz” denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.