enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3787
EURO
34,7555
ALTIN
2.410,37
BIST
10.083,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
25°C
Hatay
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C

AB, Suriye’li öğrencileri şart mı koşuyor?

AB, Suriye’li öğrencileri şart mı koşuyor?
17.04.2024
12
A+
A-

Avrupa Birliği finansal desteği ve KfW Kalkınma Bankası aracılığıyla Millî Eğitim Bakanlığı İnşaat Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim III Projesi kapsamında 18 Nisan 2024 saat 11:00’da Hassa İlçesi, Ardıçlı Borsa İstanbul Yatılı Bölge Okulu Bahçesi Anaokulları temel atma töreni düzenlenecek. Yapılan açıklamada, bu okullarda Suriye’li çocukların da eğitim göreceğinin özellikle belirtilmesi dikkat çekti.

Konu ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Suriye krizi sonrası ülkemiz yoğun bir göç dalgası ile karşı karşıya kaldı. Günümüzde ülkemizde bulunan 3.4 milyon Geçici Koruma Altındaki Suriyelinin 1.1 Milyonu örgün eğitim, 53 bin çocuk ise anaokulu çağındadır. Göç sonucu oluşan eğitim talebini karşılamak için 18 ilimizde uygulanan “Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim III Projemiz” için Avrupa Birliğinden Millî Eğitim Bakanlığına toplam 100 milyon Euro tutarında maddi kaynak sağlandı. Millî Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü tarafından 18 uygulama ilinde toplam 100 anaokulu inşa edilmektedir. Ülke genelinde Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim III Projesi kapsamında yapılan anaokulları ile toplam 13 bin 680 ek öğrenci kapasitesi oluşturması planlanmaktadır. Okul inşasının yanında her okul için tüm eğitim tefrişatları sağlanmaktadır. Anaokullarımızın 50 adedi deprem bölgesinde inşa edilmektedir. Bu kapsamda 5 okulumuzun da Hatay’da inşası devam etmektedir. Hatay’da yapılacak anaokulları toplam 28 derslikli 560 öğrenci kapasitelidir. Proje kapsamında inşa edilecek olan tüm okullar hem Suriyeli hem de Türk vatandaşları olmak üzere tüm çocukların kullanımına açıktır. Çünkü eğitim tüm çocukların temel insan hakkıdır”

Temel atma törenine Milli Eğitim Bakan yardımcısı Ömer Faruk YELKENCİ de katılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.