enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5204
EURO
34,8681
ALTIN
2.435,15
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Yağmurlu
26°C
Hatay
26°C
Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

ATO Ev Sahipliğinde Türk İnternet Medya Birliği Çalıştayı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ve Birlik Haber Ajansı (BBA) ortaklığıyla “Afet Kriz Yönetiminde Medyanın Rolü” çalıştayı Ankara’da düzenlendi.

ATO Ev Sahipliğinde Türk İnternet Medya Birliği Çalıştayı
14.06.2023
34
A+
A-

Ankara Ticaret Odası (ATO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştay saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa‘nın yaptığı açılış konuşmasıyla devam eden panel, afetlerle ilgili önemli konuları ele aldı. Basa, Türk İnternet Medya Birliği’nin kuruluş sürecini anlatarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla faaliyetlerine başladığını vurguladı. Ayrıca, yaşanan felaketlerin toplumun gerçekleri olduğunu ve medyanın bu konuda ciddi bir rol ve sorumluluk taşıdığını önemle vurguladı.

Panelde, “Afetleri Haberleştirmek”, “Afet Risk ve İlk Yardım” ve “O Anda Haberci Olmak” gibi oturumlar düzenlendi. Bu oturumlarda TİMBİR kurucularının yanı sıra RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, RTÜK Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu üyeleri ve davetliler de yer aldı. Toplantı, katılımcıların deneyimlerini paylaşarak, afetlerle mücadelede medyanın etkin rolünü tartıştığı verimli bir platform sağladı.

Afetlerin etkilerini haberleştirme, risk yönetimi ve hızlı haber geçişi gibi konuların ele alındığı bu panel, medya ve kriz yönetimi arasındaki ilişkiye dair önemli fikirlerin paylaşıldığı bir etkinlik oldu. TİMBİR ve RTÜK, bu çalıştayla birlikte medyanın afetlerdeki rolünü daha iyi anlama ve geliştirme yolunda önemli adımlar attı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.