enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3788
EURO
34,7745
ALTIN
2.431,54
BIST
9.945,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
27°C
Hatay
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

“Bakalım Sağlıklı Olacak Mı?”

İskenderun Acil Durum Hastanesi, açılış için gün sayıyor.

“Bakalım Sağlıklı Olacak Mı?”
05.07.2023
56
A+
A-

2 yıl içinde biter denilen hastane 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlanma aşamasında geldi, bir kaç hafta sonra açılışa hazır hale geleceği belirtildi.
Depremin vurduğu Hatay‘ın İskenderun ilçesine inşa edilen 200 yatak kapasiteli acil durum hastanesinin inşaatında sona yaklaşıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası en büyük yıkımın meydana geldiği Hatay’da yaraların sarılması için sürdürülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından Hatay’ın İskenderun ilçesinde inşa edilen İskenderun Acil Durum Hastanesi de çalışmaların tamamlanması için gün sayıyor. Hizmete başlamasıyla birlikte yaklaşık 850 sağlık personelinin görev yapması planlanan 200 yatak kapasiteli İskenderun Acil Durum Hastanesinde 33 poliklinik, 36 yoğun bakım yatağı, 7 ameliyathane, 6 görüntüleme odası, MR, tomografi, tam donanımlı laboratuvar, bronskopi, 2 endoskopi, 6 fizik tedavi ve rehabilitasyon, 3 onkoloji merkezi ve KVC ünitesinin olması planlanıyor. Kurban Bayramı’nda Hatay’ı ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da hastanenin önümüzdeki 2-3 hafta içerisinde hizmete hazır hale getirilmiş olacağını söylemişti.

“3 ay gibi kısa bir süre içerisinde şuan ki haline geldi”

Hastanenin yapıldığı bölgenin yanında bulunan sitede yaşayan Orçun Teğmen, hastanenin kısa süre içerisinde inşa edilmesinin kendilerini şaşırttığını ifade etti.
Teğmen, “Hastanenin yapıldığı alanın yanı başında bulunan sitede oturuyorum. İlk başta çok hızlı başladılar. Biz hemen bitireceklerini düşündük. Şuanda ince işçilikleri geçtikleri için biraz yavaşlamış görünüyor ama bu kadar kısa süre içerisinde yapılması hepimizi şaşırttı. Bu kadar hızlı yapılmasını beklemiyorduk. Temelin atıldığı ilk günü hatırlıyorum, 2 senede anca biter dediğimiz hastane 3 ay gibi kısa bir süre içerisinde şuan ki haline geldi” dedi.

“Bazen gece yarıları pencereden baktığımızda Sağlık Bakanımızın ziyaret ettiğini görüyoruz”

Hastanenin yapıldığı bölgenin yanında bulunan sitede yaşayan Türker Kurt’ta çalışmaları evinin balkonundan yakından takip ettiğini söyledi.
Kurt “Hastanenin ilk inşaatının bu güne kadar balkondan izliyoruz. Çalışmalar gerçekten çok hızlı bir şekilde başladı. Biz bu kadar hızlı bir şekilde hastanenin inşa edilmesine şaşırdık. Bazen gece yarıları pencereden baktığımızda Sağlık Bakanımızın ziyaret ettiğini görüyoruz. Burada çok büyük bir emek var. Bu kadar hızlı bir şekilde bittiğine ben hayret ettim” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.