enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
28°C
Hatay
28°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Bakan TUNÇ: “Hatay Türkiye yüzyılına destek vermiştir”

Bakan TUNÇ: “Hatay Türkiye yüzyılına destek vermiştir”
29.07.2023
26
A+
A-

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği  Hatay’da, AFAD Koordinasyon Merkezi’nde deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında Vali Mustafa Masatlı ve yetkililerden bilgi aldı. Bakan Tunç “Sayın Cumhurbaşkanı’mızın bütün Kabine toplantılarında ilk gündem maddesi deprem bölgesidir” dedi.

Daha sonra AK Parti Hatay İl Başkanlığı’na geçen Bakan Tunç, burada partilere hitap etti. Depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Tunç, Türkiye’nin 6 Şubat’ta büyük bir acıyla karşı karşıya kaldığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde şehirleri ayağa kaldırmak ve yaraları sarmak için büyük çaba gösterdiklerini vurguladı.

Şehirleri yeniden inşa etmenin gayretinde olduklarının altını çizen Tunç, şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşkanı’mızın bütün Kabine toplantılarında ilk gündem maddesi deprem bölgesidir. Bütün bakanlarımız bölgeyle, Hatay’la ve diğer illerimizle ilgili olarak bugüne kadar neler yaptık, daha neler yapıyoruz, ne durumdayız; tüm Kabine toplantılarımızın ilk gündem maddesi deprem bölgesindeki çalışmalarımızdır. Bundan sonra afet riskine karşı dayanıklı şehirleri nasıl üretiriz bunun mücadelesini, planlamasını yapıyoruz.”

Kahramanmaraş’ta ve Gaziantep’te de incelemelerde bulunduğunu hatırlatan Bakan Tunç, “Zorlukları aşacak bir lidere sahibiz. 21 yılda çok zorlukları aştık, çok engellemelerle karşılaştık. 21 yılda ülkemizi nereden nereye getirdiğimiz ortada. Bu deprem afetindeki zorluğu da aşacak bir lidere, hükümete, kadrolara sahibiz. Hatay halkına çok teşekkür ediyoruz. Bu zorluklar içerisinde demokrasiye, sandıklara sahip çıktılar. Çadırlarda, konteynerlerde oylarını kullandılar ve Türkiye Yüzyılına destek verdiler.” diye konuştu.

AK Parti Hatay İl Başkanı Mehmet Öntürk ile bir süre görüşen Bakan Tunç’a, AK Parti Hatay milletvekilleri Hüseyin Yayman, Kemal Karahan, Abdulkadir Özel ve Adem Yeşildal eşlik etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.