enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5604
EURO
34,9941
ALTIN
2.423,19
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
29°C
Hatay
29°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
29°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Başkan Fatih Tosyalı HRT’ye Konuk Oldu

09.01.2020
17
A+
A-

”İskenderun’u Geleceğe Hazırlıyoruz.”

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, HRT Akdeniz TV’de Ali Yolcu’nun sunduğu Demokrasi Bulvarı adlı programın canlı yayın konuğu oldu.

İskenderun Gündemi ve belediyenin çalışmalarına dair başlıkların konuşulduğu programda Başkan Tosyalı program sunucusu Ali Yolcu’nun ve sosyal medya aracılığı ile vatandaşların sorularını yanıtladı.

Göreve geldikleri ilk günden bugüne kadar halka hizmet noktasında durmadan çalıştıklarını belirten Başkan Fatih Tosyalı, şöyle konuştu:

Yolların Asfalt Yama Çalışmaları Büyük Ölçüde Yapıldı

“ Göreve başladığımız 8 Nisan’dan itibaren özellikle İskenderun’un temel sorunlarına hemen yoğunlaşarak çalışmalarımıza hız verdik. İskenderun’un çehresini değiştirecek birçok projemizi yürürlüğe aldık. İskenderun’umuzdaki Cadde ve sokakların yıpranmış bölümlerinin asfalt ve yama çalışmalarının yapılması amacı ile 200 Kamyon 6000 Ton sıcak asfalt kaplama ve yama çalışması yapılarak gerekli bakımlar yapılmıştır.

Asfalt İhalemiz Yapıldı

Cadde ve sokaklarımızın kaldırımları elden geçirilerek, çalışmalara geçtiğimiz aydan başlamak üzere 650.000 m2 parke yol, 240.000 m3 bordür, 240.000 m2 kaldırım işleri planlanmış ve en kısa zamanda yapılacaktır. Asfalt ihalemiz yapıldı. 253.586 ton asfalt, 5000 ton binder, 18.666 m3 alt temel mekanik malzeme temin etmiş olacağız. Ve gerekli tüm cadde ve sokaklarda asfaltlama ve yama çalışmalarımız başlayacaktır.

Parklar Ve Taziye Evlerinin Bakımları Periyodik Yapılıyor

Mahallelerimizde bulunan 123 adet parkta bakım onarım çalışması yapılarak, güzelleştirildi. Vatandaşlarımızın daha iyi zaman geçirebilmesi için parklarımızdaki çalışmalarımız devam edecektir.
Mahallelerimizde bulunan 11 adet taziye evinin tüm eksiklikleri tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur.
Çocukları Düşünen Belediye

Belediye kültür sarayımızın tüm bakımları ile ilgili işlemlere başlanmış olup, en kısa zamanda eksiksiz vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır. Göreve geldiğimiz tarihten itibaren DSİ ile birlikte feyezan kanalının temizliğini gerçekleştirdik. Bu gerek haşere yönünden gerekse görünüm yönünden bölgedeki vatandaşlarımızın beğenisi ile karşılandı.

Lunaparkın montaj ve kurulumunun tamamlanmasıyla İskenderunlu hemşerilerimizin kullanımına sunulmuştur. Bu kapsamda çocuklarımıza 117 resmi ve 26 özel okul olmak üzere ana sınıfından 12. Sınıf’a kadar olan ilçemizdeki tüm öğrencilerimize ara tatil hediyesi olarak lunapark bileti hediye ettik.”

Sahil 2.Etap Işıklandırma Çalışmaları Başlıyor

Sahil ve iskele ’de birinci etap aydınlatma projemiz tamamlanmış olup, iskelemize yeni bir görünüm kazandırılarak vatandaşların hizmetine sunulduğunu belirten Başkan Fatih Tosyalı, ”Sahile ayrı bir çehre katacak 2. etap sahil düzenleme çalışmalarına çok kısa bir zaman içerisinde başlanacaktır “dedi.

Sosyal Ve Kültürel Etkinler Düzenliyoruz

17 kadın kültür evinde kırka yakın çeşitli branşlarda 1000 civarında kadın vatandaşa meslek edindirme kursları ile eğitim çağındaki gençlere sınavlara hazırlık kurslarının kesintisiz devam etmekte olduğunu belirten Başkan Fatih Tosyalı,” kent orkestrası, İskenderun tiyatro topluluğu oluşturuldu. Mustafa Kemal Mahallesinde kullanılan bina ve millet parkımızdaki sosyal tesis milli emlak genel müdürlüğü tarafından belediyemize tahsis edildi” diye konuştu.

Spor Tesisleri Yapılacak

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,” Ankara’daki temaslarımız neticesinde gençlik ve spor bakanlığımızdan 10 mahallemize futbol sahası, 5 çok amaçlı basketbol sahası, 2 adet antrenman spor salonu, 1 adet butik havuz olmak üzere 18 spor tesisi ile birlikte yeni stadyumda İskenderun’umuza kazandırılmıştır. Buna benzer birçok hizmetimiz devam etmektedir. İskenderun’a değer” ifadelerini kullandı.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.