enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5354
EURO
34,9280
ALTIN
2.435,91
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
29°C
Hatay
29°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
29°C
Pazar Çok Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
24°C

ELEKTRİK KESİNTİLERİ ‘NEM’ KAYNAKLI

23.01.2021
93
A+
A-

ENERJİSA İskenderun İşletme Müdürü İlhan Karabulut, bölge genelinde yaşanan enerji kesintilerinin, genellikle iklimsel (nem) kaynaklı olduğunu söyledi.

AKİYAD (Akdeniz İnternet Gazetecileri ve Yayıncıları Derneği) Kurucu Başkanı Veysel Cıncık’ın  ziyaret ettiği Karabulut, geçtiğimiz aylar içerisinde bölgemizde üst üste meydana gelen yangınların, enerji nakil hatlarına büyük ölçüde zarar verdiğini, kullanılamaz hale gelen kabloların yenilenmesi için 24 saat aralıksız çalıştıklarını ifade etti. Ticari bir işletme olarak kullanılan enerjiden kazanç sağladıklarını, dolayısıyla, isteyecekleri son şeyin gerek arıza, gerekse doğal sebepler nedeniyle enerji kesintisi yaşanması olduğunu belirtti. İskenderun ve çevre ilçelerde yaşayan vatandaşlara en iyi hizmeti vermek için mesai kavramı gözetmeksizin sahada olduklarına dikkat çeken Karabulut, halktan anlayış beklediklerini de sözlerine ekledi.

Arıza Bakım Yöneticisi Halil Bekçioğulları ise, özellikle Arsuz bölgesinde sık sık yaşanan enerji kesintilerinin nem kaynaklı olduğunu belirterek, nakil hatlarının nemden etkilenmemesi için yeni bir proje geliştirip uygulamaya başladıklarını, önümüzdeki yaz sezonunda elektrik kesintilerinin en asgari seviyeye çekileceğini kaydetti.

AKİYAD Kurucu Başkanı Veysel Cıncık, Derneğin kuruluş amacı ve çalışmaları konusunda Müdür İlhan Karabulut ve Arıza Yöneticisi Halil Bekçioğulları’na bilgi verdi.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.