enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4169
EURO
34,8293
ALTIN
2.431,85
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Yağmurlu
26°C
Hatay
26°C
Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

Enkaz Kent Hatay’da Yüz Güldüren Hasat

Enkaz kent Hatay’da yüz güldüren hasat: Kavun tarlada 11 TL’den alıcı buluyor

Enkaz Kent Hatay’da Yüz Güldüren Hasat
04.07.2023
26
A+
A-

Depremin vurduğu Hatay’da tadıyla ünü ülke sınırlarını aşan tescilli Kırıkhan kavununda hasat başladı. Tarladan kilogram fiyatı 11 TL’den alıcı bulan kavunda, rekolte üreticinin yüzünü güldürdü.

Depremin vurduğu Hatay‘da hayat normale dönmeye devam ediyor. Kırıkhan ilçesinde yetişen coğrafi işaretli kavunda hasat başladı. Kokusu, rengi ve tadıyla ünü ülke sınırlarını aşan Kırıkhan kavunundaki rekolte çiftçinin yüzünü güldürdü. Tarlada 11 TL’den alıcı bulan Kırıkhan kavunu, Türkiye’nin çeşitli illeri başta olmak üzere yurt dışına da gönderiliyor. Öte yandan bereketiyle çiftçinin yüzünü güldüren hasat Amik Ovasında, sıcak havada devam ediyor. Sıcak hava tarım işçilerini zorlasa da hasat durmadan devam ediyor.

“Depremin ardından süreç güzle gidiyor”

Rekoltenin geçen yıla oranla daha iyi olduğunu ve fiyatların kendilerini tatmin ettiğini belirten Çiftçi Kaan Mertoğlu, “Depremin ardından süreç güzel gidiyor. Hasatlarımız güzel, yerinde her şey. Depremden dolayı üretime ara vermedik, üretmek zorundayız. Bu günde kavun toplamanın 3’üncü günündeyiz. Mallarımızı yavaş yavaş tarladan çıkarıp halka sunuyoruz. Fiyatlar geçen seneye oranla tatmin edici. Fiyatlar şuanda 10-11 TL civarında. Geçen yıla oranla tabi ki güzel. Emeğimizin karşılığını elbette daha güzel almak isteriz. Geçen yıla oranla rekoltede çok güzel. Kırıkhan kavunu Türkiye’de 1 numara diyebiliriz. Nereye giderseniz gidin, Kırıkhan kavunu diye satılır” dedi.
Kavun hasadının 40 dereceyi bulan sıcakta devam ettiğini ve zorladığını dile getiren işçilerden Ali Bagalsun da, “Hasat şuanda devam ediyor. Çiftçiler kendi imkanlarıyla mahsullerini kaldırmak için mücadele veriyorlar. Zor oluyor hava sıcak, Temmuz ayındayız. Zorluyor. Depremden sonra çalışmak zor geldi ama ne yapalım, hayat devam ediyor. O günler gerçekten de çok zordu. Rabbim kimsenin başına vermesin. Yevmiye 350- 400 TL’den başlıyor. Çok şükür” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.