enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
29°C
Hatay
29°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Güzel bir hizmet

Güzel bir hizmet
09.06.2022
26
A+
A-
Avrupa Birliği’nin 2017 yılında Türkiye Cumhuriyeti’ne sağladığı 40 milyon Avroluk hibe finansman ile, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü ile Fransız Kalkınma Ajansı (AFD)’nin yönetimi altında inşa edilen Yeni Dörtyol Devlet Hastanesi projesi, 2018 yılında başladı. Dörtyol, Erzin, Payas ve çevre bölgede yaklaşık 300.000 kişiye hizmet verecek olan ve Türkiye’nin örnek sağlık tesislerinden olacak Yeni Dörtyol Devlet Hastanesinin açılışı törenle gerçekleştirildi.
250 yatak kapasiteli devlet hastanesi Hatay Valisi Rahmi Doğan, Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Tolga Tolunay, AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Avrupa Birliği Komisyonu DG NEAR Direktör Yardımcısı Henrike Trautmann, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Büyükelçi Nikolaus Meyer- Landrut, Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Herve Magro ve Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat ve davetlilerin yoğun katılım gösterdi. Açılış töreni hastanenin kısa tanıtım filminin izlenmesi ile başladı.
BÖLGEDE ARTAN TALEBE CEVAP VEREBİLECEK YENİ KAPASİTE
35 yıldır hizmet veren mevcut devlet hastanesinin yerine daha büyük, daha kapsamlı ve daha nitelikli sağlık hizmetleri sunacak olan yeni hastane, son yıllarda göç nedeniyle bölgede artan nüfusun sağlık ihtiyaçlarını daha kapsamlı bir şekilde karşılayabilecek.
Mevcut hastane 150 yatak kapasitesiyle hizmet verirken, yeni hastane 250 nitelikli yatak kapasitesi ile hizmet verecek. Yeni hastanede hastalar tek ve çift kişilik odalarda kalacak. A2 kategorisine yükselecek olan yeni hastane, artan uzmanlıklar, branşlar ve hizmetler sayesinde toplam 90 poliklinikte günde 6000 kişiye poliklinik hizmeti verebilecek. Yoğun bakım hizmetleri de bir üst kategori olan 3. dereceye yükselecek ve yeni doğan yoğun bakım hizmeti devreye girecek.
KADINLARA KOLAYLIK
Anne oteli ve gebe okulunun yer aldığı hastane, kadınların özel ihtiyaçları dikkate alınarak tasarlandı. Hastane bünyesinde bir de çocuk parkı bulunuyor.
SON TEKNOLOJİ DEPREM İZOLATÖRLÜ HASTANE
Birinci derece deprem bölgesi olan Hatay için en son yönetmeliklerin gerektirdiği önlemler doğrultusunda deprem izolatörleri yerleştirilen bina, bölgedeki en güvenli binalardan biri olacak.
HASTANE İLE İLGİLİ TEKNİK BİLGİLER:
Hastanede, 99 adet tek, 49 adet çift oda bulunuyor.
53 yatağa sahip yoğun bakım ünitesi ile yeni hastanede 3. derece yoğun bakım hizmetine geçilecek.
Toplam 90 poliklinikte günde 6 bin kişiye sağlık hizmeti sunulacak.
Tüm branşlarda hizmet verecek yeni hastanede, yanık servisi, taş kırma ünitesi gibi özellikli hizmet birimleri de devreye girecek.
25 diyaliz cihazının bulunduğu gelişmiş diyaliz merkezi de yer alıyor.
10 ameliyathane ile hizmet verecek hastanede son teknoloji ürünü MR ve bilgisayarlı tomografi bulunuyor.
Anne oteli ve gebe okulunun yer aldığı hastane, kadınların özel ihtiyaçları dikkate alınarak tasarlandı.
Hastanede 217 kişilik 2 konferans salonu yer almakta.
Hastaların ve personelin kullandığı 378 kişilik yemekhane, 483 araç kapasiteli otopark hizmetleri bulunuyor.
Son teknoloji deprem izolatörleri ile donatılan hastanede deprem anında bile güvenle hizmete devam edilecek.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.