enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4507
EURO
34,7784
ALTIN
2.428,32
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
24°C
Hatay
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C

HATAY’LI BİLİM ADAMINA BÜYÜK ONUR

HATAY’LI BİLİM ADAMINA BÜYÜK ONUR
02.02.2022
23
A+
A-

Hatay’ı Avrupa’da gururla temsil eden bilim adamı Prof. Dr. Emre Huri, Avrupa’nın en yoğun kliniklerinden KU Leuven Tıp Fakültesi Üroloji Kliniği’nde yapmış olduğu tüm çalışmalara istinaden iki önemli sertifika aldı. Huri, aldığı 2 sertifika ile 4 sertifikaya sahip olarak ayrı bir gurur yaşadı. Huri, elde ettiği haklı başarıyla ilgili açıklamasında; “Avrupa’nın Fonksiyonel ve Rekonstrüktif Üroloji alanında hasta yoğunluğu, bilimsel çalışmalar, araştırma projeleri ve robotik cerrahi uygulamalar açısından en büyük merkezlerinden olan KU Leuven Tıp Fakültesi Üroloji Kliniği’nde yapmış olduğum tüm çalışmalara istinaden iki önemli sertifika aldım. Misafir öğretim üyesi ( Visiting Professor) (guest lecturer) olarak klinikte ve araştırma amaçlı yapmış olduğum tüm çalışmalar takdir edilmiş ve sertifikalara tek tek yerleştirilmiş. Benim için büyük bir onur oldu! Özellikle genç meslektaşlarımı bilgilendirmek adına paylaşmak isterim; 45 robotik cerrahide dual konsol tecrübesi (fonksiyonel ürolojik cerrahi uygulamaları dahil), 70 saat SimNOW robotik simulatör uygulaması, 2 gün ORSİ Temel Robotik Eğitim ve 2 gün 2 vakada robotik kadın sfinkter uygulama eğitimi ile bu süre zarfında bu alanlarda 4 ayrı sertifikaya sahip oldum.

HURİ: ÜRETMEYE VE ÇALIŞMAYA DEVAM

Robotik fonksiyonel üroloji alanında ortak PhD programı açarak Hacettepe Üniversitesi ve KULeuven arasındaki iş birliğini de güçlendirme konusunda, yeni AB projeleri hakkında da ön çalışmaları yaptık. Bu çalışmalarımda bana destek olan, misafir öğretim üyesi olarak davet eden, mütevazı, gerçek bir akademisyen, dost ve  iyi bir yönetici olarak uzun yıllardır tanıdığım Bölüm Başkanı Prof. Frank Van der Aa , her hafta birlikte hastaları değerlendirdiğimiz, benle tecrübelerini paylaşan, fonksiyonel ürolojinin duayen isimlerinden bir önceki Bölüm Başkanı Prof. Dirk de Ridder’e ve robotik cerrahinin genç, başarılı ve önemli isimlerinden Prof. Wouter Everaerts’e, üroloji kliniğinde çalışan meslektaşlarıma, üroloji bölüm sekreterlerine ve yardımcı sağlık personeline çok teşekkür ederim. Dilerim bu çalışmalarımızdan birçok genç asistan ve ürolog meslektaşıma da gelecekte fayda sağlarız. Üretmeye devam!” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.