enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5247
EURO
34,8564
ALTIN
2.442,85
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
29°C
Hatay
29°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

İskenderun’un ağaya değil ameleye ihtiyacı var

İskenderun’un ağaya değil ameleye ihtiyacı var
19.02.2024
28
A+
A-

Cumhur ittifakı İskenderun Belediye Başkan adayı Mehmet Dönmez, 1 Nisan 2024 tarihinden itibaren, vatandaşlarımızın nasıl bir belediyecilik anlayışı ile karşılaşacakları konusunda basın mensuplarını bilgilendirdi.

Deprem felaketinin izlerini sileceğiz

Yelken kulübünde düzenlenen basın toplantısında, bilboardlara reklam verip, 3 boyutlu görüntülerle proje tanıtımı yapmaktan ziyade, vatandaşlardan gelen talepleri dikkate aldığını ifade eden Mehmet Dönmez, “Öncelikle vatandaşlarımızın şunu bilmesini isterim. İskenderun’un ağaya değil, ameleye ihtiyacı var. O amele de ben olacağım. Hükümetimiz ile, iş dünyası ile, kısacası toplumun her kesimi ile güzel bir diyaloğum var. Şehrimize hizmet için bu imkanları sonuna kadar kullanacağım. İlk icraatımız, deprem felaketinin izlerini silmek olacak. Enkazların kaldırıldığı alanları çiçek bahçesine dönüştürecek, psikolojik rahatlama sağlayacağız. Kadınlar, gençler, çocuklar ve yaşlılarımız için çok güzel projelerimiz var. İnanın herkes memnun olacak. Deprem nedeniyle hasar gören şehir altyapısı yenilenene kadar, bozuk yolları ve kaldırımları onarmak suretiyle israftan kaçınıp sorunları bertaraf edeceğiz” şeklinde konuştu.

Mutsuz insanlar, yutkunan çocuklar olmayacak

Sosyal Belediyecilik anlamında, bu güne kadar yapılmamış olanları hayata geçireceklerini vurgulayan Cumhur İttifakı İskenderun Belediye Başkan adayı Mehmet Dönmez, “Kadınlarımız için kıraathaneler açacağız. Boş zamanlarını değerlendirmek isteyen kardeşlerimiz, buralarda keyifli zaman geçirecekler. Çaylarını, pastalarını ikram edeceğiz. Her mahalleye ücretsiz güzellik salonları açmayı düşünüyoruz. Kardeşlerimiz kendilerini iyi hissetmeli ki, çevrelerine pozitif enerji yaysınlar. Gençlerimiz için sanatsal ve sportif faaliyetlere ağırlık vereceğiz. Her talebi değerlendirip çoğunluğun istediği aktiviteleri hayata geçireceğiz. Arkadaşı gazoz içerken, yutkunan bir çocuk kalmayacak. Toplumsal dayanışma ile, maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimize sahip çıkacağız.” dedi.

Cumhurbaşkanımız Hatay’ı yakından takip ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay’a özel önem verdiğini ve Devletin tüm imkanlarını seferber ettiğini belirten Dönmez, “Sayın Cumhurbaşkanımıza minnettarım. “İskenderun’u tüm sorunlarından arındırmak için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacağız” diyerek bize güç ve moral verdiler. Sahil tahkimat çalışmaları devam ediyor. Kısa süre sonra tamamlanacak. Akabinde sahil şeridimizin alt ve üst yapı düzenlemelerine başlayacağız. Eski güzelliğini aratmayacak bir sahil şeridimiz olacak. Sosyal tesislerimize gelen vatandaşlarımız çok lüx hizmete en ucuz fiyattan ulaşacak” şeklinde konuştu.

Sözümden dönmem

Rahmetli babasının, kendilerine hayat felsefesi olarak aşıladığı ‘Söz vermeyin, verirseniz de dönmeyin’ nasihatını hatırlatan Mehmet Dönmez “Ben İskenderun’un evladıyım. Halkımın hakkını sonuna kadar arar, gereğinde masaya vurmasını, gereğinde rica etmesini bilirim. Şantaja boyun eğmem, haksız taleplere evet demem. İşte ben buyum ve hizmetinize talibim” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.