enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5873
EURO
34,7878
ALTIN
2.509,51
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
33°C

İYİ HAL İNDİRİMİ OLMAYACAK

İYİ HAL İNDİRİMİ OLMAYACAK
04.03.2022
143
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kadına yönelik şiddetle mücadelede çalışmaların devam ettiği düzenlemeyle ilgili ayrıntıları açıkladı. Buna göre kadına karşı işlenen suçlarda cezalar artacak, kravat takmak artık cezada bir indirim nedeni olamayacak. İstanbul’da Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) 4. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Faillerin somut pişmanlık ifadesi içermeyen hiçbir davranışı indirim nedeni olarak kabul edilmeyecektir” dedi.

Erdoğan açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“İnsani siyasi sosyal ekonomik her alanda kadınlarımızın uzun mesafeler kat etmesini sağladık. Cumhuriyet tarihinde yapılanları 5’e 10’a katlayan işler gerçekleştirdik. Kadınların iş gücüne katılımını yüzde 27’ler seviyesinden yüzde 34 seviyesine çıkardık. Kadın istihdamını 6 milyondan 10 milyon sınırına getirdik. Ülkemizdeki kadın cinayetleri oran olarak Avrupa ülkelerinin çoğundan daha geridedir. Kara mercilerinde kadınlarımızın varlığında gözle görülür bir artış yaşanmasını temenni ettik. Üniversitelerimizdeki öğretim elemanları arasında kadınlarımızın oranı yüzde 51’e yaklaştı. Hala arzuladığımız seviyeye ulaşmış değiliz. Ülkemizde kadına yönelik şiddetle mücadelede, şiddete uğrayan kadınlarımız için konukevlerinden izleme merkezlerine kadar birçok tedbir hayatı geçmiştir.

KADINA KARŞI ŞİDDETTE CEZALAR ARTIYOR

Kadına şiddetle mücadelede yeni reform paketi taslağı üzerindeki çalışmaları biten bu paketi, en kısa sürede TBMM’nin gündemine getireceğiz. Yeni düzenlemeyle artık kadına yönelik saldırılarda faillerin somut pişmanlık ifadesi içermeyen hiçbir davranışı indirim nedeni olarak kabul edilmeyecektir. Kadın cinayetlerinde iyi hal indirimi olmayacak. Şiddet mağduru kadınlara talep etmeleri halinde baro tarafından ücretsiz avukat görevlendirilebilecektir. Nikahlı veya boşanmış eşe karşı işlenen tehdit suçlarına verilecek cezaların da alt sınırı 6 aydan 9 aya çıkartılacaktır. Kasten öldürme, kasten yaralama, işkence ve eziyet gibi suçlar kadına karşı işlenmişse cezalar daha da artırılacaktır.

“TİYATROVARİ HAREKETLER İNDİRİM GEREKÇESİ OLMAYACAK”

Yeni düzenlemeyle artık kadına yönelik saldırılarda faillerin somut pişmanlık ifadesi içermeyen hiçbir davranışı indirim nedeni olarak kabul edilmeyecektir. Sadece takım elbise ve kravat takarak sergilenen tiyatrovari hareketler indirim gerekçesi olmayacaktır. İşkence ve eziyet gibi suçların cezası artırılacaktır.

MUHALEFETE 28 ŞUBAT TEPKİSİ

Türkiye’de kadın hakları konusundaki çifte standartın en bariz örneği 28 Şubat uygulamasıdır. 28 Şubat’ta 2023’te nasıl iktidarı ele geçiririz gayreti içindeler. Kusura bakmayın o 28 Şubat tarih oldu.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.