enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
30°C
Hatay
30°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

İyi ki vardınız

İyi ki vardınız
08.11.2023
35
A+
A-

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ile Akdeniz İnternet Gazetecileri ve Yayıncıları Derneği tarafından, yüzyılın deprem felaketi akabinde, en büyük yıkımın yaşandığı Hatay’da, gerek, halkın ihtiyaçlarının ivedilikle karşılanması, gerekse bölgenin yeniden yapılanması hususunda gösterdikleri gayretli çalışmalar nedeniyle, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Başkanı Kemal Kutlu’ya plaket takdim edildi.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız deprem felaketinde, deniz ulaşımının önemi bir kez daha gündeme geldi. Havaalanı pistinin hasar görmesi, Karayolunun aşırı yoğunluk nedeniyle tıkanması sonucu, hayati önem taşıyan yardım malzemeleri, deniz yolu ile bölgemize ulaştırıldı. İMEAK Deniz Ticaret Odaları da, İskenderun şubesinin bildirdiği ihtiyaçlara binaen, ilk etapta 100 ton yaş sebze ve meyve yardımında bulundu. Misafirhane olarak kullanılan gemilerin barınağa güvenli bir şekilde yanaşıp sabitlenmesi için gerekli ekipmanın finansmanını karşıladı. Vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını karşılayacak binlerce koli hijyen ve yardım malzemesi dağıtıldı.

İMEAK Deniz Ticaret Odaları İskenderun Şube Başkanı Kemal Kutlu, mukayesesi olmayan bir felaket ile karşı karşıya kaldığımızı belirterek, “İnanıyorum ki herkes vicdani sorumluluğunu yerine getirmiştir. Bizim sektörümüzde de, Liman Başkanımız Erdoğan Bayram’ın isabetli karar ve koordinasyonu neticesinde, sahil kesimimizde büyük yıkımın olmasına rağmen, yardım malzemesi getiren gemilerin yanaşmasını engelleyen fiziki sorunlar  ivedilikle ortadan kaldırıldı. Doğal afet veya kriz ortamlarında deniz yolu ulaşımının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış olduk. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tedavi süreci devam edenlere acil şifalar diliyoruz. Hep birlikte bu sıkıntılı günleri geride bırakacağız” dedi.

TİMBİR Danışma Kurulu Başkanı Veysel Cıncık, Genel Başkan Dr. Süleyman Basa’nın teşekkürlerini ileterek, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Yönetim ve üyeleri şahsında, plaketi Başkan Kutlu’ya takdim etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.