enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
28°C
Hatay
28°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Kamu Sen’den Sözleşmeli Personellerin Kadroya Geçirilmesi Kanunu Teklifi

Kamu Sen’den Sözleşmeli Personellerin Kadroya Geçirilmesi Kanunu Teklifi
29.11.2019
16
A+
A-

Türkiye Kamu Sen ve Türk Sağlık Sen İl Başkanı Hayrettin Şahin, beşinci toplu sözleşme dönemine ilişkin değerlendirmede bulundu. Beşinci toplu sözleşme döneminin de bundan öncekiler gibi fiyasko ile sonuçlandığını bildiren Şahin, ekonomik ve bilimsel verilere dayanarak taleplerini hazırladıklarını kaydetti.

Kamu Sen’den Sözleşmeli Personellerin Kadroya Geçirilmesi Kanunu Teklifi
2020 ve 2021 yıllarıyla ilgili mali ve özlük haklarının belirlendiği emekli ve memurlara ilişkin bir toplu sözleşme sürecinin yaşandığına dikkat çeken Şahin, memurların kayıplarını belirlediklerini, hangi kalemlere, ne kadar zam yapılırsa, bu zararların telafi edileceğini hesapladıklarını, toplu sözleşmelerde de Kamu görevlilerini ilgilendiren hayati konuların dahi masada pazarlığa açılmadığını ifade ettiklerini ve gerekli uyarıları yaptıklarını bildirdi. Masada sayın Bakana da ifade ettiklerini kaydeden Şahin, eylem yapıp basınla da paylaştıklarını anımsattı.

Toplu Sözleşme Görüşmeleri İlk Günden Havanda Su Dövdü
Türkiye Kamu Sen ve Türk Sağlık Sen İl Başkanı Hayrettin Şahin, Malum-Sen’in masada ben tek olmalıyım gibi sendikacılığın ruhuna aykırı ancak siyasetin işini kolaylaştırıcı bir tutumla toplu sözleşmeye başladığını dile getirdi.

Toplu sözleşme görüşmelerinin ilk gününden itibaren havanda su dövdüğüne dikkat çeken Başkan Şahin “Bu sözde yetkili konfederasyon, kendi taleplerinin dahi arkasında durmadı. Sendika tarihine saat 3’le 5 arası iş bırakma gibi tuhaf bir eylemi geçirdiler. Memurların cüzdanların dolması için mücadele vermek yerine boş cüzdanları bakanlık önüne attılar. İşi gücü şov yapmak olan konfederasyon, iki yılda bir kez ayağımıza gelen bu fırsatı da tepti. Yetkili konfederasyonun basiretsiz, korkak ve iş bilmez hali, Kanunun aksaklıklarıyla birleşince bundan önce olduğu gibi beşinci toplu sözleşme dönemi de büyük bir fiyasko oldu.” ifadelerine yer verdi.

Kamu Sen, Sözleşmeli Personel Taleplerinin Takipçisi
Geçici personel, vekil, sözleşmeli, idari hizmet sözleşmeli gibi istihdam biçimlerinin kaldırılmasını amaçlayan Şahin, sözleşmeliler ve yardımcı hizmetliler sınıfındaki personellerinde taleplerinin takipçisi olduklarını belirtti.

Şahin, “Bu çerçevede bütün güvencesiz sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için bir kanun teklifi hazırladık ve Meclis’e sunulmasını sağladık. Bu konudaki mücadelemiz sonuç alıncaya kadar devam edecek. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yardımcı hizmetlilerimizi asla unutmadık, daima gündemde tuttuk, tutmaya da devam edeceğiz. Özellikle sınıf değişikliği ve ek gösterge yardımcı hizmetlilerimiz için hayati bir konu; bu konuya bizler de son derece hassas yaklaşıyor, her platformda bu talebimizi dile getiriyoruz. Sosyal Hizmet çalışanlarının hak ettiği değeri görmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Şahin Kamuda yıllarca üvey evlat muamelesi gören sosyal hizmet çalışanlarımız var. Müstakil bir bakanlık sahibi olmuşlardı ama yeni sistemle birlikte Çalışma Bakanlığına dahil edildiler. Bu bakanlıkta da ne yazık ki yine ötekileştirildiklerini görüyoruz. Sorunlarının çözümü için hiçbir adım atılmıyor, talepleri karşılanmıyor. Artık devletin şefkat eli olan sosyal hizmet çalışanları da hak ettikleri değeri görmelidirler. Yaptıkları iş çok kritik olmasına rağmen çalışan hakları görmezden gelinen Adli Tıp çalışanları içinde adım atılmalıdır. Mali ve sosyal talepleri karşılanmalıdır.” sözlerini kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.